Waarvoor kan ik terecht in de bibliotheken?

Iets gevonden in een andere bib? Interbibliothecair leenverkeer!

howest illustraties_locatie cropped.png

Iets interessants gevonden in een andere Howest-campus of bij een andere instelling of bib? Geen nood. Wij laten het gratis voor jou overkomen.

Je hoeft enkel het aanvraagformulier in te vullen. Wij sturen je zo snel mogelijk het artikel via e-mail of verwittigen je wanneer het boek in onze bib op jou ligt te wachten.

IBL-aanvraag

Inschrijven, ontlenen, verlengen en reserveren

howest illustraties_cursusmateriaal cropped.png

Elke student en elk personeelslid van Howest is automatisch lid van onze bib en kan gratis gebruik maken van onze dienstverlening. Dit is ook zo voor alle studenten en personeelsleden van onze partners binnen de associatie UGent.

Externen vragen we een waarborg van €10. Zij kunnen onze databanken raadplegen in onze bibs na het aanvragen van een ‘guest account’, dit kan niet van thuis uit.

De uitleentermijn voor boeken is standaard 4 weken. Voor werkboeken, handleidingen, dvd’s, … is dit 1 week. Kort voor de terugbrengdatum ontvang je een mailtje ter herinnering. Indien nodig, kan je hierop replyen om de uitleentermijn te verlengen. Reserveren kan ook. Kom bij ons langs of stuur ons een mailtje met de correcte gegevens van wat je wenst te reserveren. Wanneer het dan beschikbaar is geven we je meteen een seintje.

Literatuurlijst opmaken

howest illustraties_cursusmateriaal cropped.png

Hoe maak ik het efficiëntst een literatuurlijst op?

Je vindt alles over bronvermelding, referentiestijlen, EndNote en Zotero in het infoblokje “Bibliotheken” op de Infosite van Howest Brugge, Howest Kortrijk of Howest Oudenaarde  op LEHO.

Nog vragen?

howest illustraties_Nog vragen- cropped.png

Wij zijn er om je te helpen. Stel ze via e-mail of aan onze balie.