Catalogus

Raadpleeg de catalogus

howest illustraties_cursusmateriaal cropped.png

In de catalogus zoek je naar boeken, tijdschriften, eindwerken, didactisch materiaal, e-books,…. en nog zoveel meer. De catalogus toont de fysieke en de digitale collectie van alle Howest-bibliotheken.

Je voert een zoekterm(en) in en kiest eventueel in het menu ‘titel, auteur of onderwerp’. Of je kiest eerst het type (boeken, tijdschriften, eindwerken) en zoekt daarna verder.

Raadpleeg de catalogus

Resultatenlijst

howest illustraties_uniek cropped.png

In de resultatenlijst kan je verder verfijnen in de linkerkolom op materiaaltype (boek, tijdschrift, e-book, film, miscellanea, enz.), full text of print, jaar, taal en de bibliotheek.

Om te weten waar het werk zich bevindt kijk je naar het plaatsnummer. Daar zie je ook onmiddellijk of het werk al dan niet is uitgeleend. Indien het werk is uitgeleend kan je zelfs zien tot wanneer. Wil je reserveren, geef dan een seintje aan de bibliotheekmedewerker of stuur ons een mailtje.

Heel gemakkelijk is ook de ‘citeren’-knop. Daar vind je onmiddellijk de juiste bronvermelding volgens de MLA, APA en Chicago-stijl. Het is ook mogelijk om je werk in te voeren in EndnoteWeb, via de knop ‘exporteren naar EndnoteWeb’. Beiden vind je aan de rechterzijde.

SFX

howest illustraties_programma cropped.png

SFX is een ‘link resolver’ en zorgt er voor dat je bij full-text materiaal kan doorklikken naar de databanken waar het digitale werk zich bevindt. Je klikt daarvoor simpelweg op het blauwe Full text!-icoontje naast je treffer.