Naar het buitenland

Binnen elk vakgebied neemt het belang van de internationale context alsmaar toe. Elke Howest-opleiding heeft dan ook het leren met open blik ingebed in haar programma en biedt talrijke internationaliseringskansen voor haar studenten en docenten.  Onze studenten verwerven actief de internationale en interculturele competenties die nodig zijn binnen hun toekomstig werkveld en om als geëngageerde wereldburgers in het leven te staan. Op de campus leren en werken ze samen met buitenlandse studenten die bij ons een uitwisselingssemester of een volledige Engelstalige opleiding volgen.

Howest zet sterk in op deelname aan diverse subsidieprogramma's zoals het Europese Erasmus+ programma, de beursprogramma’s van de Vlaamse Overheid en van de Provincie West-Vlaanderen, of VLIR-UOS voor samenwerking met het Globale Zuiden. Daardoor ontvangen nagenoeg al onze mobiele studenten een mooie beurs voor hun buitenlandse stage of studiesemester.

Howest profileert zich ook sinds jaren als initiatiefnemer of partner van internationale projecten, Europees en wereldwijd, dankzij regionale, nationale of Europese subsidies.  De Howest Foundation ondersteunt onze andere internationale projecten die inzetten op sociale verantwoordelijkheid en duurzame impact. 

Onze technologische opleidingen zijn betrokken bij verschillende R&D-projecten met buitenlandse industriële bedrijven, maken deel uit van een onderzoeksnetwerk met partners uit tal van landen en participeren actief aan Europese research programma´s.