header--person header--title

Studie-inspiratie op de studie-informatiedagen (SID-ins)!

Volgt op het einde van dit schooljaar de grote sprong naar het hoger onderwijs? En zoek je nog inspiratie en informatie voor je studiekeuze? Breng dan zeker een bezoek aan de SID-in beurs in jouw provincie?

Infodagen 28 augustus en 10 september

Wat zijn de SID-ins?

SID-in is kort voor studie-informatiedag. Wij hebben het meestal over de SID-ins, want in elke Vlaamse provincie wordt een SID-in georganiseerd. Tijdens deze 3-daagse beurs kan je met je school, ouders of vrienden langslopen op de standen van de aanwezige hogescholen en universiteiten. 

Het is met andere woorden de ideale gelegenheid om kennis te maken met alle studie- en beroepsmogelijkheden en de verschillende opleidingen en onderwijsinstellingen met elkaar te vergelijken. 

Voor wie?

De SID-ins zijn er in de eerste plaats voor de laatstejaars secundair onderwijs. Samen met je klas kan je op donderdag en vrijdag de beurs in jouw provincie bezoeken. Op zaterdag kan je daarna de SID-ins ook nog eens vrij bezoeken met je ouders. 

Waar en wanneer?

Er is een editie in elke Vlaamse provincie. Op donderdag en vrijdag zijn er telkens de klassikale bezoekmomenten (van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur), op zaterdag de individuele bezoeken (van 10 tot 16 uur). 

  • Donderdag 12/01/2023 - zaterdag 14/01/2023: Vlaams-Brabant en Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Brabanthal Leuven)
  • Donderdag 19/01/2023 - zaterdag 21/01/2023: Oost-Vlaanderen (Flanders Expo Gent)
  • Donderdag 26/01/2023 - zaterdag 28/01/2023: West-Vlaanderen (Kortrijk Expo)
  • Donderdag 02/02/2023 - zaterdag 04/02/2023: Antwerpen (Antwerp Expo)
  • Donderdag 16/02/2023 - zaterdag 18/02/2023: Limburg (Limburghal Genk)

Hoe inschrijven?

Alle SID-ins kan je gratis bezoeken. Inschrijven is wel nodig. Dat kan via de website van Onderwijs Vlaanderen voor de klassikale bezoekmomenten en de individuele bezoeken.

Wie organiseert de SID-ins?

Howest heeft een stand op elke provinciale editie, maar we zijn niet de organisatoren. Het initiatief voor deze beurs komt van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming en van de centra voor leerlingenbegeleiding (CLB’s). Alle onderwijsinstellingen stellen er dus naast elkaar hun aanbod voor. Op geen enkel ander moment krijg je zoveel kansen om inspiratie op te doen. Niet te missen dus!

Onze bachelor- en graduaatsopleidingen

Met niet minder dan 25 bachelor- en 12 graduaatsopleidingen vind je aan Howest een uitgebreid gamma aan opleidingen. Daarvan zijn er 10 unieke opleidingen die je nergens elders in Vlaanderen kan volgen.

Opleidingsbrochure aanvragen

Verfijn je studiekeuze

Opleidingstype
vorige volgende
Locatie
vorige volgende
Studiedomein
vorige volgende
Accounting Administration - Boekhouden
Banaba Bio-informatica
Banaba e-health
Bedrijfsmanagement
Biomedische Laboratoriumtechnologie
Bouwkundig Tekenen
Built Environment
Communicatie
Creative Technologies & Artificial Intelligence - short track
Digital Arts en Entertainment (DAE)
Digital Design and Development (Devine)
Digitale Vormgeving
Online & Offline Graphic Design + Foto & Video Skills
Educatief Graduaat Secundair Onderwijs
Educatieve Bachelor Kleuteronderwijs
Educatieve Bachelor Lager Onderwijs
Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs
Energiemanagement
Ergotherapie
HR-support
Human Resources Management
Industrieel Productontwerpen
Interieurdesign
Internet of Things
Journalistiek
Maatschappelijk Werk
Marketing- en Communicatiesupport
Multimedia en Creatieve Technologie (MCT)
Netwerkeconomie (Business Innovation)
Organisatie en Management
Orthopedagogische Begeleiding
Programmeren
Sociaal Werk
Sport en Bewegen
Systeem- en Netwerkbeheer
Toegepaste Architectuur
Toegepaste Gezondheidswetenschappen
Toegepaste Informatica
Toegepaste Psychologie
Toerisme en Recreatiemanagement
Transport en Logistiek
Travel Support
Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs
Verpleegkunde
Verpleegkunde - Verkort traject
Verpleegkunde HBO5 ZoWe

Onze begeleiding

Howest gaat samen met jou op zoek naar de opleiding die het beste bij je past. Je optimaal ondersteunen en begeleiden, dat doen we namelijk ook voordat je je eerste les aan Howest hebt gekregen.

Hulp bij je studiekeuze

Het opleidingsaanbod in het hoger onderwijs is groot. Er zijn masters, bachelors en graduaten en de Vlaamse hogescholen en universiteiten zijn niet op twee handen te tellen. Howest helpt je graag om de juiste keuze te maken. Dat doen we op heel wat manieren…

Meer info

Talentcoaches

Weet je na de SID-in beurs (of een ander infomoment) nog niet welke richting je uit wil gaan? Onze talentcoaches zetten je graag op weg. In een individueel gesprek gaan ze samen met jou op zoek naar de opleiding die het beste bij je past.

Meer info

Studentenvoorzieningen (Stuvo)

Aan Howest maken we er een erezaak van om iedere student op elk moment zo goed mogelijk te ondersteunen. Stuvo – onze dienst Studentenvoorzieningen – staat daarom klaar om je leven aan de hogeschool boeiend, aangenaam en zorgeloos te maken.

Meer info

Onze infomomenten

Wil je dat we je per mail op de hoogte brengen over onze infomomenten?
Laat dan je gegevens na.

Blijf op de hoogte

Kom kennismaken

Alle belangrijke afspraken die je kunnen helpen bij je studiekeuze op één pagina? Klik dan hieronder. We kijken ernaar uit je te ontmoeten.

Meer info

Infodagen

De klassieker onder de infomomenten. Kom langs in onze bruisende campussen in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde. Krijg een rondleiding en spreek met onze lectoren, opleidingsverantwoordelijken en studenten. De eerste infodag van 2023 gaat door op zaterdag 11 maart.

Meer info

Proefstuderen

Proefstuderen laat je proeven van het hoger onderwijs. Tijdens een of meerdere lessen maak je kennis met de manier en het tempo van lesgeven. 

Meer info

En verder...

Op kot?

Zowel in Brugge als in Kortrijk kan je op kot in een van de studentenhuizen van Howest. Maar we wijzen je ook graag de weg naar de privémarkt. Klaar om de jacht naar een kot te starten? 

Meer info

Hoeveel kost studeren?

Studeren kost geld, maar het is uiteraard een investering. Hoeveel je precies moet investeren, verschilt van opleiding tot opleiding. En mogelijk heb je recht op een studietoelage. Vragen? Shoot!

Meer info

Veelgestelde vragen

Vragen over de overgang naar het hoger onderwijs? Je bent heus niet de enige. De meest gestelde vragen van je voorgangers hebben we alvast gebundeld. Een andere vraag? We wachten op je op onze stand…

Meer info

Volg alle initiatieven van Howest