Wedstrijden

"Je leerlingen kans laten maken op eeuwige roem én een mooie prijs voor hun schoolproject? Dat kan! Howest richt elk jaar een aantal wedstrijden in voor leerlingen van secundair onderwijs, waarbij van alles te winnen vallen. Bovendien maken ook de deelnemende scholen kans op een prijs! Hier lees je meer."

Prijsbeesten

Aan het eind van het schooljaar wordt een lichting 6de jaars uitgezwaaid. Traditiegetrouw worden er tijdens de proclamaties een aantal leerlingen in de bloemetjes gezet.

Howest biedt met veel plezier een geschenk aan dat tijdens de proclamatie kan worden uitgereikt.

Meer info en inschrijven

GIP Awards

In het middelbaar worden heel wat boeiende projecten opgezet, niet in het minst in het kader van de geïntegreerde eindproef. Zin om een of meerdere van die projecten landelijk in de kijker te zetten? Howest bekroont de beste GIP’s met mooie prijzen, voor zowel de leerling als de school. Waag zeker je kans en laat je leerlingen hun GIP indienen in een van de volgende categorieën: Engineering, Energy, ICT of Life Sciences.

Howest promoot op deze manier niet alleen jullie mooie projecten, maar biedt je als leerkracht ook een platform om te netwerken met andere leerkrachten in Vlaanderen en zo nieuwe ideeën op te doen.

Meer info

Healthy School Award

Elk jaar reikt Howest de Healthy School Award uit aan leerlingen die een goed idee hebben om hun klas of school gezond(er) te maken. Hoe maken jullie jezelf, je klas en je school sportiever, fitter, gezond(er)? Howest daagt je uit! Wat heb je nodig? Een geniaal idee en een groepje enthousiaste klasgenoten…

Meer info

Social Creativity Cup

Heb je een goed idee om op een creatieve manier de interactie tussen mensen te stimuleren en/of een duurzame (sociale) leefomgeving te bevorderen? Dat is de hamvraag van de Social Creativity Cup. Werk met je klas(groep) een uniek concept uit en sleep de Social Creativity Cup in de wacht. Eén goed idee is genoeg!

Meer info

Ontwerpwedstrijd "Design your own beanbag"

Op jouw school lopen er ongetwijfeld heel wat creatieve leerlingen rond. Alle leerlingen uit het 6de en 7de jaar kunnen deelnemen aan de ontwerpwedstrijd ‘Design your own beanbag’. Laat ze ons een origineel ontwerp voor hun persoonlijke zitzak doorsturen! Het thema van deze editie is ‘vrijheid’. Wie weet winnen je leerlingen én je school wel een van de schitterende prijzen!

Meer info