Voor de leerkracht

Als leerkracht wil je op regelmatig bijkomende inspiratie en bagage krijgen. Howest voorziet een gevarieerd aanbod aan workshops, studiedagen en navormingstrajecten voor leerkrachten.

Ontdenk ons aanbod via onderstaand overzicht!

Heb je vragen over ons aanbod? Contacteer Joachim Gruwez

Mind- And Makerspace MaM

Het Mind- And Makerspace is dé creatieve ontmoetingsplaats voor denkers en doeners in Brugge en omstreken. Het MaM bundelt al onze expertise op het vlak van STE(A)M-onderwijs en didactiek. Het is een open makerspace met aandacht voor wetenschappen en onderzoek, audio, video en virtual realtity maar evenzeer een focus op ambacht en social creativity.

In het MaM kan je terecht met de ganse klasgroep voor een workshop maar je kan er ook zelf lesgeven.

Daarnaast biedt het MaM nascholingen en opleidingen op maat aan, didactische ondersteuning bij STE(A)M-projecten en kan je er nieuwe en ambachtelijke technologieën komen ontdekken.

Meer info & aanbod

Industrial Design Center

Het Industrial Design Center (IDC) is een onderwijs- en onderzoeksplek waar innovatie en creativiteit centraal staat mét aandacht voor duurzaamheid en maatschappelijke meerwaarde.

Leerkrachten en leerlingen secundair onderwijs kunnen er terecht voor workshops, bootcamps en opleidingen op maat.

Meer info & aanbod

EdHub

De Howest EdHub is het resultaat van een onderzoeksprojecct over het samenspel tussen ruimte én inrichting, tussen didactiek en technologie.

Als leerkracht kan je er terecht voor opleiding, nascholing en advies over de inrichting én de uitrusting van een klasruimte uit de 21ste eeuw.  Of gewoon uit nieuwsgierigheid …

Meer info & aanbod

Tools voor leerkrachten

ONO

ONO, kort voor ‘Onderzoek en Ontwerp’ is een tool om leerkrachtenteams secundair onderwijs op weg te helpen unieke, uitdagende STE(A)M- projecten uit te werken op maat van de klas.

Door middel van verschillende doel- en actiekaarten wordt een onderzoek- en/of ontwerpproces uitgestippeld waarbij rekening wordt gehouden met de zelfgestuurde vaardigheden van de leerlingen.

Info & aanbod

INNOWIZ

INNOWIZ, is een hands-on methode die ingezet kan worden waar de nood aan creativiteit hoog is. Door middel van een laagdrempelig stappenplan, bestaande uit een verzameling van eenvoudige technieken, ondersteunt INNOWIZ bij het ontwikkelen van nieuwe inzichten en ideeën.

De tool biedt enerzijds inspiratie voor personen die wat aan creativiteit ontbreken en anderzijds structuur voor de meer chaotische personen. INNOWIZ kan zowel gebruikt worden door leerkrachten(teams) om unieke en innoverende projecten te bedenken maar kan ook perfect ingezet worden in de klas om leerlingen te ondersteunen bij het zoeken naar een oplossing voor zijn/haar ontwerpuitdaging.

Info & aanbod

Webinars online lesgeven april 2020

Hier lijsten we binnenkort de links naar onze webinars op.

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze webinars en andere initiatieven? Schrijf je dan in op onze maandelijkse nieuwsbrief!