Eerste hulp bij studiekeuzestress

Als 18-jarige de knoop doorhakken bij de keuze voor een opleiding en een school is geen evidentie. Ook voor jou als begeleidende leerkracht of studiekeuzebegeleider is het niet evident om de leerlingen adequaat én correct te adviseren en oriënteren.

Howest ondersteunt je graag bij dit proces. Dat doen we op verschillende manieren.

Heb je vragen over ons aanbod? Contacteer Joachim Gruwez

Het hoger onderwijs toegelicht

We komen graag naar je school om het hoger onderwijs in het algemeen én onze hogeschool voor te stellen. Het programma stellen we samen op maat van je school. Standaard kunnen we vijf pakketten voorstellen:

  • Algemeen infomoment ‘Het hoger onderwijs’ toegelicht voor laatstejaars en/of ouders
  • Voorstelling ‘Howest toegelicht’ voor laatstejaars en/of ouders
  • Infomoment ‘Ondersteuning in het hoger onderwijs’ voor laatstejaars en/of ouders
  • Infomoment met getuigenissen van oud-leerlingen
  • Voorstelling van opleidingen voor leerkrachten en studiekeuzebegeleiders

Meer info

Proefstuderen

Tijdens de krokusvakantie organiseert Howest de proefstudeerweek. Leerlingen uit het zesde jaar secundair onderwijs krijgen dan de kans om aan Howest een of meerdere lessen mee te volgen uit de opleidingen van hun voorkeur.

Meer info

Studentenondersteuning

Leerlingen uit het laatste jaar secundair die graag willen verder studeren in het hoger onderwijs staan voor een belangrijke keuze. Duidelijke en correcte informatie kan helpen om een doordachte studiekeuze te maken.

Ons team van studiecoaches vertelt de laatstejaars graag hoe we de slaagkansen van onze studenten verhogen en staat klaar om leerlingen wegwijs te maken binnen hun studiekeuzetraject. We organiseren verschillende vormen van ondersteuning en begeleiding, en dit zowel in groep als individueel. Vraag gerust onze specifieke brochure over studiekeuzeondersteuning voor scholen aan.

Meer info via ria.vermote@howest.be