Installaties

Installaties op het Jeugdfilmfestival

Installaties op het Jeugdfilmfestival

Academiejaar:2016-2017

In de module Experimental Development werk je voor het jeugdfilmfestival. Uit alle gerealiseerde projecten selecteerd een jury van het festival de projecten die écht op de tentoonstelling staan die over heel Vlaanderen verspreid is.
In 2017 werd 1 studentenproject opgepikt door het Toronto Filmfestival. Dit is één van de grootste filmfestivals ter wereld. Het project van onze student zal professioneel uitgewerkt worden en daar tentoon gesteld worden!

, , , ,
Internationale uitwisseling

Internationale uitwisseling in het 2de jaar

Internationale uitwisseling in het 2de jaar

Academiejaar:2016-2017

In het 2e jaar trekken we met alle 2e jaars op internationale uitwisseling. Elk jaar maken we samen met onze internationale partners een strak en uitdagend programma uit. In gemengde teams leer je elkaar en jezelf beter kennen. Je trekt er op uit voor onderzoek en interviews, zoekt naar mogelijke oplossingen en presenteert in echte start-up pitching style je eindresultaat.

, , , , ,
WOW Kortrijk

WOW Kortrijk

WOW Kortrijk

Academiejaar:2016-2017

“There is a whole new generation who’s ready to create a new society. We don’t know whether it will be better, it’s the fact that they are willing to create it. It’s about creating á society.”

WOW staat voor Window On the World. In dit interdisciplinaire project gaat Howest de uitdaging aan met de derdejaarsstudenten uit de opleidingen Communicatiemanagement, Devine, Ergotherapie, Industrieel Product Ontwerpen, Sociaal Werk en Toerisme & Recreatiemanagement.

Gedurende één week bezetten zij de Kortrijkse Budafabriek en Budascoop om samen te werken in opdracht van Straathoekwerk Kortrijk. De wereld is groter dan die van je eigen opleiding. Oogkleppen af is de boodschap!

Elk team gaat op zoek naar een innovatieve en creatieve oplossing voor een mensgerichte probleemstelling met betrekking tot één van deze vijf grote thema’s: energy, equipment, hygiene, sharing en food. Binnen elk thema wordt op het einde van de week een Howest Impact Award uitgereikt voor de meest vindingrijke oplossing.

Bump festival

BUMP

BUMP

Academiejaar:2016-2017

BUMP is een groot Europees event georganiseerd door Devine waar tal van nationale en internationale sprekers de nieuwste trends op gebied van nieuwe media en interactieve applicaties demonstreren.