Let’s Talk Content

Let’s Talk Content

Let’s Talk Content

Academiejaar:2020-2021

De Let’s Talk-series brengen talks, workshops en demo’s over een bepaalde communicatie topic. Met Let’s Talk Content zoomden we in op effectieve content strategie, creatie en technologie. Tal van sprekers deelden inzichten op vlak van customer journeys, content voor communities, online en offline magazines, augmented reality en digital storytelling. Dit event wordt opgezet met onze studenten. 

Smile, you’re in Instagramland

Smile, you’re in Instagramland

Smile, you’re in Instagramland

Academiejaar:2020-2021

Experiential marketing agency CityCubes en changency Hurae initieerden met Smile Safari het allereerste Instagrammuseum in België, een super instagrammable pop-upmuseum. Chillen met een tyrannosaurus rex, heen en weer swingen op reuze telefoons of verzuipen een bad vol geld? Smile Safari is een soort Disneyland voor wannabe influencers. Wanna join?

Valentijnsactie in K in Kortrijk

Valentijnsactie in K in Kortrijk

Valentijnsactie in K in Kortrijk

Academiejaar:2020-2021

Tinder helpt je met de perfecte match. Alexa zorgt ervoor dat je Valentijn niet vergeet. En Amazon helpt je met het vinden van het perfecte valentijnscadeau. Maar hoe schrijf je liefdesberichten die écht raak schieten? Maakt een human touch het verschil? Oh ja! Studenten Communicatiemanagement to the rescue!

Generatie Watjes

Generatie Watjes

Generatie Watjes

Academiejaar:2020-2021

Op 5 maart 2020 verscheen in De Standaard een column ‘Generatie Watjes’. Het beeld werd neergezet dat jongeren alles in de schoot geworpen krijgen. Docenten Communicatiemanagement konden daar niet om lachen. Ze sprongen op hun stalen ros en fietsten zomaar eventjes 925 km bij elkaar. Gewapend met een brief, gingen ze bij alle studenten aanbellen om hen te laten zien dat ze wel beter weten.

De Lotties, ons eigen podcastfestival

De Lotties, ons eigen podcastfestival

De Lotties, ons eigen podcastfestival

Academiejaar:2020-2021

Met de Lotties willen we onze Newbies de erkenning geven die ze verdienen. Twee reeksen podcasts zijn het resultaat van een aantal weken puffen, zweten en doorwerken tot in de vroege uurtjes. Een eerste reeks behelst een aantal interviews over en met professionals uit de communicatiesector. In een tweede reeks gingen de studenten aan de slag met een moeilijk bespreekbaar onderwerp. Maak het stil, zet het volume wat harder en klik.

Howest Industrieel Productontwerpen

Co-ownership

Co-ownership

Academiejaar:2020-2021

Eén van de kernconcepten van onze opleiding is het “co-ownership”.Het IPO docententeam geeft tijdens de opleiding trapsgewijs meer mede-eigenaarschap en verantwoordelijkheden aan de studenten, zowel op het individuele vlak, of dat van het leren zelf (internal co-ownership), als op het sociale vlak of dat van de IDC community en infrastructuur (external co-ownership).

Zo zijn in 1IPO de opdrachten en lessen nog duidelijk vakgebonden. Dit evolueert in 3IPO naar een ontwerpbureau waar je als professional met enkele teamgenoten samenwerkt aan verschillende projecten, met docenten en over de vakken heen.
 

2_bureaus 3IPO.jpg

Howest Industrieel Productontwerpen

XPO

XPO

Academiejaar:2020-2021

Al onze laatstejaars doen een eindwerk bij een zelfscheppend bedrijf in Vlaanderen of ver daarbuiten. Het eindwerk is dan ook de kers op de taart van elke IPO. Jaarlijks stellen onze afstudeerders hun producten tentoon tijdens onze XPO. Ben je benieuwd? Bekijk ze online of in levende lijve op de expo die jaarlijks plaats vindt tijdens de laatste week van juni tot de eerste week van september in het Industrial Design Center. *

* hou bij een bezoekje wel rekening met de Howest IDC zomersluiting van half juli tot half augustus.

3_industrialisatie.jpg3_industrialisatie (2).jpg

Howest Industrieel Productontwerpen

Prototyping

Prototyping

Academiejaar:2020-2021

“Prototyping” is niet alleen de kernactiviteit in het IDC, het is ook de naam van de professionele vakbeurs van Howest en Kortrijk XPO. Deze beurs brengt professionals, ontwerpbureaus en producenten van vooruitstrevende materialen en technieken zoals additive manufacturing, virtual reality, lasercutting, bij elkaar. Ook onze ontwerpstudenten begeven zich op de beursvloer. Niet enkel om nieuwsgierig deze beurs te verkennen, maar vooral om in enkele leuke designsprints, een aantal prototyping technieken te demonstreren aan de bezoekers.

4_prototyping beurs (2).JPG
5_prototyping 2017_46 (3).JPG

Howest Industrieel Productontwerpen

MyMachine

MyMachine

Academiejaar:2020-2021

Tijdens je studie Industrieel Productontwerpen maak je niet alleen je eigen dromen, maar ook deze van kinderen waar! MyMachine, het alombekende project waarin ‘droommachines’ bedacht door lagere schoolkinderen werkelijkheid worden, doet een beroep op onze IPO studenten voor een eerste prototype.

6_mymachine.JPG

Howest Industrieel Productontwerpen

IPO goes international

IPO goes international

Academiejaar:2020-2021

Met scholen

Af en toe krijg je ook les van buitenlandse gastsprekers of werk je samen met internationale studenten in thematische ontwerpweken (Intensive Program). Ook internationale summerschools of ontwikkelingssamenwerking via zuidstages of –projecten zijn mogelijk. Daarnaast studeren er elk semester buitenlandse studenten op onze campus.

Check de site van het IP!

Elders studeren en werken

De wereld ligt aan je voeten. Wie wil, kan tijdens zijn opleiding IPO studeren in een buitenlandse designschool of stage lopen in een buitenlands bedrijf. Studeren in één van onze partnerscholen is mogelijk vanaf het tweede jaar.

Je kan een semester school lopen  bij een van onze vele Europese partnerscholen, zoals Mid Sweden University (Zweden), Hogeschool Rotterdam (Nederland) ... Of bij een van de overzeese partners, zoals Appalachian State University (North Carolina), DeTao (Shanghai) ...

Howest Industrieel Productontwerpen

Studiereizen

Studiereizen

Academiejaar:2020-2021

Elk jaar trekken we er met onze tweede- en derdejaars op uit om inspiratie op te doen bij ontwerpers in het buitenland. Tijdens de studiereizen in Europa (Instanbul, Milaan, Göteborg en Berlijn) en de VS (Seattle, Chicago en San Francisco) bezochten we o.a. Boeing, Nintendo, IDEO, Teague, Minimal, Smart Design, BMW Motorrad, Volkswagen, HP, Vitra en Grundig. In Tokyo bezochten we zowel wereldspelers als Panasonic, Canon als plaatselijke arts & crafts. In 2019 trokken we richting China voor cultuur en bedrijfsbezoeken in Shanghai en Beijing! 

8_Tokyo.jpg

Howest Industrieel Productontwerpen

Bedrijfsprojecten

Bedrijfsprojecten

Academiejaar:2020-2021

Tijdens je opleiding werk je vaak en intensief samen met bedrijven en opdrachtgevers, al vanaf het eerste jaar werk je voor echte klanten zoals Dreamland, Decathlon, bpost, Ridley, Extremis,.. Naast de theorie verwerk je in kleine designteams heel wat labo’s en projecten. Al onze ontwerpstudenten lopen stage in kmo’s en multinationals in binnen- of buitenland. We bezoeken bedrijven en beurzen en in de ontwerpweken laten we onze studenten coachen door grote en bekende designers. Al je ontwerpvaardigheden pas je toe in boeiende en concrete opdrachten voor bedrijven. Als je afstudeert, heb je meteen een mooie portfolio op zak.

Bedrijven waar we regelmatig mee samenwerken zijn Dreamland, Aveve, Ahrend, Cras, Decathlon, bpost, Savic, Symo, Ridley, Dymo, Metafox, Televic, Barco, Renson, Recticel, ...

DSC_3787_1_1.jpg

Howest Industrieel Productontwerpen

Industrial Design Center 2.0

Industrial Design Center 2.0

Academiejaar:2020-2021

Studeren en werken doe je in het Industrial Design Center (IDC). Dit is de thuis van elke IPO met toffe ontwerpstudio’s, werk- en rustplekken. Afgelopen jaar groeiden we van 2000 m2 naar maar liefst 3400 m2. Het IDC is als het ware een mini-factory waar studenten en afgestudeerden hun eigen producten in productie kunnen brengen. Daarnaast vind je er tal van labs voor al jouw ontwerpuitdagingen:

  • een eigentijds prototyping atelier hout, metaal en kunststof
  • een FABlab met 3D printers, lasercutters en CNC machines
  • een keramiek en composiet lab
  • een hybrid prototyping lab vol arduino’s en slimme snufjes.
  • een fotografiestudio
  • een UX studio
  • een materialenbibliotheek en textiel atelier
  • een shop met prototyping en tekenmaterialen

Het Industrial Design Center is echter meer dan een gebouw. Het is een biotoop waar studenten, docenten, onderzoekers en bedrijven elkaar ontmoeten.

1_rendering-nieuwbouw_low.jpg

sociaal werk

Sociaal project in Kortrijk

Sociaal project in Kortrijk

Project van Jan Janssens Academiejaar:2016-2017 Module: sociale module

Contact met het werkveld is zeer belangrijk in de opleiding. In het tweede jaar van de opleiding werk je bijna een volledig academiejaar (in kleine groepen) aan een project op vraag van een praktijkorganisatie.

 

, , , testdocument1.pdf (101.59 KB)
project 1 TRM

Project 1 TRM

Project 1 TRM

Project van naam student Academiejaar:2016-2017 Module: module 1

omschrijving project ! TRM

2017-02-20 hoger onderwijs toegelicht A6.pdf

Project 1 sport en bewegen

project sport en bewegen 1

project sport en bewegen 1

Project van Voornaam Naam Academiejaar:2016-2017 Module: Sportfolio

dit is de omschrijving van het eerste project van sport en bewegen

Portfolio item 01

Project 1 JRN

Project 1 JRN

Project van Voornaam Familienaam Academiejaar:2016-2017 Module: Journalistieke portfolio

Dit is project 1 van JRN.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce blandit lacus ligula, quis fringilla sem finibus ac. Nunc non ante et mauris euismod porta ac eu magna. Maecenas placerat risus ac felis congue cursus. Suspendisse malesuada mi at fringilla imperdiet. Mauris tempor sapien lorem, ac egestas urna molestie eu. Donec ac est rutrum, pulvinar ipsum at, congue justo. Suspendisse lacinia luctus justo nec lacinia. In hac habitasse platea dictumst. Nullam sit amet consequat nisl. Cras ut orci vulputate, malesuada orci sed, mattis diam. Nam ut erat quis turpis posuere suscipit vitae nec ipsum.

Integer malesuada vestibulum nibh nec facilisis. Integer faucibus, nulla non hendrerit ullamcorper, ligula nunc malesuada turpis, quis posuere purus odio eu leo. Maecenas aliquam tellus nec leo tempor, non aliquam elit sagittis. Praesent quis turpis dolor. Cras faucibus ut turpis eget mattis. Vivamus egestas ipsum vitae facilisis maximus. Suspendisse molestie tortor mauris, sit amet maximus dui volutpat eu. Fusce ut massa sit amet odio cursus venenatis eu a quam. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Ut sollicitudin consectetur euismod. Pellentesque eget tincidunt urna. Integer non ligula aliquet, vehicula diam a, hendrerit risus. Donec sed mi tellus. Sed posuere sed erat lacinia venenatis. Etiam convallis, diam non interdum dapibus, sapien mi dapibus eros, eget posuere sapien eros a enim.

Nulla quis purus fermentum justo luctus pretium eu sed mi. Suspendisse tempor sapien a efficitur semper. In sed nibh imperdiet, ultrices elit vel, semper libero. Proin id suscipit erat, a aliquam massa. Donec gravida libero ut mauris mollis, at sollicitudin turpis rutrum. Proin ultrices orci eu egestas egestas. Donec quam lorem, varius quis posuere vitae, interdum et ipsum. Mauris fringilla semper tempor. Donec et lorem sit amet metus vulputate venenatis eget quis ex. Ut sed magna arcu. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

,