Bachelor Artificial Intelligence Professional

Bachelor Toegepaste Informatica

Bachelor Artificial Intelligence Professional
"Wil je uitgroeien tot een IT’er met een meer dan stevige kennis van AI? Dan is de afstudeerrichting AI Professional van de bachelor Toegepaste Informatica je op het lijf geschreven."

Vanaf het tweede jaar leiden we je op tot een AI-professional die gespecialiseerd is in het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van systemen en technologieën gebaseerd op artificiële intelligentie. Je verwerft daarvoor een diepgaande kennis van machine learning, neurale netwerken, blockchain, taalverwerking en andere AI-gerelateerde onderwerpen.

Diepgaande opleiding in artificiële intelligentie

In de bachelor Toegepaste Informatica tillen we je kennis een niveau hoger dan wat er van je verwacht wordt bij bedrijven. In de afstudeerrichting AI Professional bijvoorbeeld stomen we je klaar om functionele analyses uit te voeren, maar ook om complexe probleemstellingen te benaderen door het inzetten van AI-modellen. 

Om vernieuwende inzichten aan te bieden, maken we onder meer gebruik van technieken zoals Natural Language Processing (chatGPT), forecastingmodellen (beurs- en weersvoorspellingen) en recommender systemen (Netflix, Zalando…). 

De opbouw van je data, neurale netwerken en het uitrollen van je systeem zullen na deze bachelor geen geheimen meer voor je hebben. Zo ben je helemaal klaar om bedrijven slimmer, efficiënter, veiliger en zeker futureproof te laten functioneren.

Als laatstejaarsstudent krijg je de kans om op bezoek te gaan bij de grote spelers uit Silicon Valley (OpenAI, Airbnb, Google, Microsoft, Oracle…).

Word IT’er met specialisatie AI

Artificial Intelligence Professional is een afstudeerrichting van de bachelor Toegepaste Informatica. Je wordt dus grondig gevormd op het vlak van software- en webdevelopment, databases en systeem- en serverinfrastructuur. Dat vullen we vanaf het tweede jaar aan met tal van modules in het teken van AI met focus op back-end toepassingen (goed voor 84 studiepunten). 

De definitieve keuze voor de afstudeerrichting AI Professional maak je pas na het eerste opleidingsjaar, wat een grondige afweging garandeert.

Waar kom je terecht?

AI-professionals zijn vandaag al een veelgevraagd profiel door bedrijven. En de vraag zal de komende jaren alleen maar toenemen. De AI-sector is namelijk veelbelovend en groeit razendsnel.

Vaak zal je in teams werken met andere ontwikkelaars, wetenschappers en ingenieurs om complexe AI-systemen te bouwen voor een breed scala aan toepassingen: van zelfrijdende auto’s tot gezondheidszorg en financiële diensten. Je kan zowel bestaande systemen onderhouden en verbeteren als onderzoek doen naar nieuwe manieren om AI toe te passen. 

Voor wie?

  • Ben je getalenteerd in het gebruik van technologie om problemen op te lossen?
  • En ben je tegelijk geïnteresseerd in het blijven leren over de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen van AI?

Dan is het traject naar Artificial Intelligence Professional aan Howest iets voor jou. Je krijgt een grondige AI-opleiding en wordt zo onderdeel van de snelgroeiende AI-gemeenschap.
 

* AI Professional is een afstudeerrichting van de bacheloropleiding Toegepaste Informatica.

Afstudeerrichting en keuzetrajecten van de opleiding Bachelor Toegepaste Informatica

Afstudeerrichting
Keuzetraject