Specialisatietraject MakeAbility: DIY-AT skills

"Voor ergotherapeuten die willen innoveren door de brug te slaan tussen Assistive Technology en de Do-It-Yourself cultuur."

Eerste editie Specialisatie traject volzet!

Het specialisatietraject maakt gebruik van specifieke apparatuur in het Howest Maaklab (3D printers, lasercutters, handgereedschap, …) Het aantal beschikbare plaatsten is daardoor beperkt. Deze eerste editie is ondertussen volzet.

We bekijken momenteel om een tweede editie reeds op te starten in het tweede semester van volgend academiejaar.

MakeAbility is een specialisatietraject voor ergotherapeuten in het zelf maken van hulpmiddelen of Assistive Technology (AT) in samenwerking met de opleiding Industrieel Productontwerpen. Wanneer standaard hulpmiddelen niet voldoen, bestaan er Do-It-Yourself (DIY) technieken waarmee je je cliënt verder kan helpen.

In dit traject leer je producten aanpassen voor een andere toepassing, nieuwe materialen kennen en leer je de skills van nieuwe technieken zoals 3D-printing en Lasercutting.

We stomen je klaar om zowel zelf te maken als efficiënt samen te werken met makers.

MakeAbility biedt je de kans om je in 1 jaar tot specialist in DIY-AT te ontpoppen. De onderzoeksgroep Design for (every)one (D4E1) van de opleiding Ergotherapie en Industrieel Productontwerpen heeft reeds 10 jaar ervaring in het maken van hulpmiddelen op maat voor één gebruiker. Je leert dus van ergotherapeuten met uitgebreide ervaring in DIY-AT.

We kiezen voor een persoonlijke en praktijkgerichte aanpak. Stap voor stap helpen we je om deze nieuwe kennis en skills in te zetten in jouw ergotherapeutische praktijk. Al doende leer je. Daarvoor werken we volop met real life cases.

Voor wie?

Je bent in het bezit van een bachelordiploma Ergotherapie.

Meer weten?

  • Aantal studiepunten: 12 SP in één jaar
  • Lesdagen: 8 x op vrijdag van 8.30u tot 17.30u: 27 sep, 8 nov en 13 dec 2019, 17 jan, 21 feb, 27 maa, 8 mei en 12 jun 2020
  • Kostprijs: € 382 studiegeld + € 200 werkkoffer en materialen die je na de opleiding behoudt.
  • Je ontvangt een getuigschrift als je minstens 90% van de lessen bijwoont en minimaal 50% behaalt. Het specialisatietraject gaat van start bij een minimum van 20 inschrijvingen

Heb je nog vragen?

Aarzel niet om jouw vraag te stellen aan Anne Dejager, coördinator van het specialisatietraject.