Praktisch

Wat is de inschrijvingsprijs?

 • Per semester: €1.035 / €915 / €1.035
 • Voor het complete postgraduaat (3 semesters): €2.985

Kmo's kunnen via de kmo portefeuille subsidies krijgen voor opleiding vanuit de Vlaamse Overheid.

Hoe stel ik me kandidaat voor de kmo portefeuille?

 • Bekijk en volg de stappen in de instructievideo.
 • Registratienummer Howest: DV.O241438
 • Belangrijk:
  • De KMO-portefeuille aanvragen kan enkel binnen de 14 dagen na de 1ste sessie (kick-off).
  • U heeft geen factuur nodig om de KMO-portefeuille aan te vragen. U vraagt de KMO-portefeuille best zo snel mogelijk aan.

Is er een maximum aantal inschrijvingen?

Ja, we willen een kwalitatief excellente coaching garanderen voor de studenten die deelnemen aan dit postgraduaat. Daarom is het maximale aantal deelnemers dat zich voor dit postgraduaat kan inschrijven 50 per jaar. 

Waar en wanneer heb ik les?

Alle lessen zijn online beschikbaar met permanente toegang tot lesmateriaal en lezingen. Online contactmomenten met je docenten zijn mogelijk op vaste momenten en vraaggestuurd. De recent vernieuwde leeromgeving, onze instructievideo's en leertrajecten van hoge kwaliteit stellen u in staat om de leerstof in uw eigen tempo te verwerken, de oefeningen te maken in interactie met medestudenten en met coaching van uw docenten.

Face-to-face contactmomenten worden georganiseerd in Brugge (1x per semester). De evaluatiemomenten vinden online plaats op zaterdag.

Wat is de taal van de opleiding?

Een aantal cursussen en webinars zal in het Engels worden aangeboden. Ook artikels, websites, videomateriaal, oefeningen kunnen Engelstalig zijn. De meeste lesgevers zijn Nederlandstalig, alle online lessen en contactmomenten zijn in het Nederlands.

Wie zijn de lesgevers in dit postgraduaat?

De belangrijkste docenten komen uit de Howest curricula Digital Arts & EntertainmentNetwerkeconomie  en Toegepaste Informatica. De opleiding wordt georganiseerd door Toegepaste Informatica.

De docenten in de opleidingen hebben uitgebreide ervaring met het coachen van professionals, het aanbieden van online en blended opleidingen en het hands-on integreren van praktijk en theorie. 

Ze kunnen vertrouwen op de kennis van vele experts in onze partnerbedrijven en -organisaties. Ook worden professionals van bedrijven en organisaties met specifieke expertise uitgenodigd als gastdocenten in het dit programma.

Jouw trajectbegeleider

howest illustraties_Nog vragen- cropped.png
 • U wilt eerder verkregen credits overbrengen om de opleiding te verkorten?
 • U wilt de opleiding starten maar vraagt zich af of uw niet-IT-achtergrond een nadeel is?

Stuur een e-mail naar gene.vangampelaere@howest.be, de trajectbegeleider bespreekt de mogelijkheden om u een gepersonaliseerd opleidingstraject te bieden.