Postgraduaat MakerSkills voor ergotherapeuten en zorgprofessionals

Postgraduaat MakerSkills voor ergotherapeuten/zorgprofessionals
"In het postgraduaat MakerSkills voor ergotherapeuten/zorgprofessionals leer je zelf aangepaste hulpmiddelen op maat van je individuele cliënt maken."

Waarom dit postgraduaat?

Als ergotherapeut/zorgprofessional begeleid je individuele cliënten met specifieke noden en ga je samen op zoek naar aangepaste hulpmiddelen op maat waarmee ze zelfstandig activiteiten kunnen uitvoeren.

Alleen … in de praktijk blijken deze ‘aangepaste hulpmiddelen op maat’ al te vaak in massaproductie gemaakt te worden en dus niet het juiste antwoord te zijn op de noden van je cliënten.

Het nieuwe postgraduaat ‘MakerSkills voor ergotherapeuten/zorgprofessionals’ biedt een antwoord op deze ‘tegenstrijdigheid’. Via doe-het-zelftechnieken leer je namelijk zelf aangepaste hulpmiddelen maken en bestaande, aangekochte hulpmiddelen aanpassen. Op maat van je cliënt.

Wil je graag ontdekken hoe je zelf aan de slag kan gaan om deze hulpmiddelen op maat te leren maken? Of wil je op zoek gaan naar een oplossing waar nog geen passend hulpmiddel voor bestaat? 
Het eten van een belegd broodje bijvoorbeeld, of het bespelen van een muziekinstrument. Lees dan zeker verder…

Inhoud

In dit postgraduaat leer je producten zelf maken en aanpassen op maat de specifieke noden van de individuele cliënt. Je ontdekt nieuwe, maar ook traditionele materialen en je maakt kennis met technieken zoals 3D-printing en lasersnijden en gaat hiermee zelf aan de slag.

In deze navorming leer je al doende. Je tekent, je test uit en je bouwt. Je werkt zelf levensechte cases uit, waardoor je na 3 semesters helemaal klaar bent om zowel zelf hulpmiddelen te maken als efficiënt samen te werken met makers om jouw vragen en projecten om te zetten in realiteit.

Nu inschrijven

Voor wie?

Voor ergotherapeuten/zorgprofessionals die willen innoveren door de brug te slaan tussen Assistive Technology en de doe-het-zelfcultuur.

Je bent in het bezit van een bachelordiploma Ergotherapie of een ander zorgberoep.

Ben je ook geïnteresseerd in het doe-het-zelfaspect van Assistive Technology? Wil je kennismaken met deze MakerSkills maar twijfel je om een volledig postgraduaat te volgen? Aarzel dan niet om een kijkje te nemen naar onze workshops. Je kan inschrijven per workshop. Gedurende 2,5 uur ga je aan de slag om één of meerdere materialen en technieken te leren kennen en toepassen.