Programma

"Het postgraduaat Hoogbegaafdheidscoach op School loopt over 1 academiejaar (2 semesters) en wordt opgebouwd uit diverse modules."

Module 1: Basistraject

Wat zijn de kernmerken van hoogbegaafdheid? Hoe kan je hoogbegaafde leerlingen herkennen en detecteren? Hoe kan je een uitdagende leeromgeving creëren. In deze module krijg je antwoord op al deze vragen en meer. We vertrekken vanuit de theorie en bieden heel wat praktische voorbeelden aan die meteen inzetbaar zijn. 

Module 2: Uitbreidingstraject hoogbegaafdheidscoach

In deze module staan we stil bij het socio-emotionele aspect. We focussen op het welzijn van de leerlingen en kijken ook verder dan de eigen klascontext.   Voorbeeldscholen, partnerschappen en essentiële factoren voor een kwalitatieve werking komen in deze module aan bod.  

Module 3: Veranderingsprocessen op school (jaarvak)

De kennis duurzaam verankeren in jouw schoolomgeving is geen evidentie. Daarom wijden we deze module helemaal aan de coachrol die jij zal opnemen. Deze   module loopt dwars doorheen alle andere modules en staat onder de begeleiding van specialisten met betrekking tot veranderingsprocessen en implementatie. Met deze kennis en inzichten implementeer je direct alle theoretische kennis en ga je direct aan de slag in jouw school en lespraktijk. Belangrijk: om in te schrijven voor dit traject dien je toestemming van de directeur te hebben.