Postgraduaat Digitale Transformatie in de Maakindustrie

Postgraduaat: Digitale Transformatie in de Maakindustrie

Industrie 4.0, procescontrole, artificiële intelligentie en cybersecurity komen steeds hoger te staan op de prioriteitenlijst van de Vlaamse maakindustrie. Bij de implementatie van deze hot items worden zowel grote bedrijven als kmo's geconfronteerd met belangrijke strategische en technologische keuzes. 

Ben jij ook betrokken in het besluitvormingsproces binnen je organisatie of wil je mee de digitale transformatie voor jouw (toekomstige) werkgever uittekenen?

Heb je interesse in tools zoals Sensoring, IOT, motion, data-analyse, process artificial intelligence, cloud based data management, industrial security en netwerk riskmanagement ? Wil je deze leren gebruiken in je eigen werkcontext ? Dan is deze opleiding absoluut iets voor jou. 

In het postgraduaat “Digitale Transformatie in de Maakindustrie” leer je onderbouwde keuzes maken om een veilige en bedrijfszekere digitale transformatie binnen de maakindustrie te kunnen ondersteunen. Je leert migratiepaden optimaal uit te tekenen en op te zetten. Je krijgt een helder inzicht in beschikbare technologieën, processen en relevante spelers in de maakindustrie en bent als eerste op de hoogte van alle nieuwe evoluties.

Dit postgraduaat is een unieke samenwerking tussen Howest en VIVES en is zo opgevat dat er een directe aansluiting mogelijk is met jouw specifieke (huidige of toekomstige) werkcontext. 

Lesmodules worden gelinkt met referentiebedrijven waar ter plekke praktijkcases worden bestudeerd en onderwerpen worden gegeven door specialisten ter zake. Er is veel aandacht voor netwerkvorming, visieontwikkeling en bedrijfsbezoeken. 

De modulaire aanpak in het postgraduaat maakt het tijds- en plaatsonafhankelijk leren mogelijk in bepaalde modules mogelijk. Zo kan je jouw studie optimaal combineren met werk en gezin.

Ontdek de opleiding Postgraduaat Digitale Transformatie in de Maakindustrie

Programma

Het postgraduaat Digitale Transformatie in de Maakindustrie is een aanvullende vorming voor afgestudeerde technologische bachelors en voor technici uit het werkveld en loopt over 1 academiejaar.

Praktische info

Het postgraduaat is modulair opgebouwd, wat de mogelijkheid geeft om het postgraduaat integraal of naar keuze en met maximale flexibiliteit te behalen