Postgraduaat Digitale Transformatie in de Maakindustrie

Postgraduaat: Digitale Transformatie in de Maakindustrie

Digitale transformatie, Industrie 4.0, procescontrole, artificiële intelligentie en cybersecurity staan al jaren bovenaan de agenda. Bedrijven en organisaties die digitale technologie omarmen kunnen heel wat meerwaarde voor hun klanten en medewerkers creëren. Omgekeerd: wie niét op de digitale trein springt, laat mooie kansen voorbijgaan en raakt uiteindelijk hopeloos achterop. Toch is digitaal voor veel bedrijven en organisaties nog niet het nieuwe normaal. 

Bij de implementatie van deze hot items worden zowel grote bedrijven als kmo's geconfronteerd met belangrijke strategische en technologische keuzes. Wil je die keuzes mee helpen maken? Dan biedt dit postgraduaat een stevige basis!

Tijdens de opleiding leer je hoe je een succesvolle digitale transformatie in een maakbedrijf kan ondersteunen. Je krijgt helder inzicht in beschikbare technologieën, processen en relevante spelers, en je bent als eerste op de hoogte van alle nieuwe evoluties. Je leert ook tools zoals Sensoring, IOT, motion, data-analyse, process artificial intelligence, cloud based data management, industrial security en netwerk riskmanagement toe te passen. 

Dit postgraduaat is een unieke samenwerking tussen Howest en VIVES en is zo opgevat dat er een directe aansluiting mogelijk is met jouw specifieke (huidige of toekomstige) werkcontext.  De fysieke lesmomenten worden ondersteund met online lesmateriaal. De opleiding vindt zowel online, bij Howest Campussen Kortrijk en Brugge, bij Vives campus Kortrijk en bij geselecteerde bedrijven plaats.

De opleiding start tweede helft september 2022 en loopt over een volledig academiejaar. Ze kan worden betaald via de KMO-portefeuille en komt in aanmerking voor Vlaams Opleidingsverlof. 

Ontdek de opleiding Postgraduaat Digitale Transformatie in de Maakindustrie

Programma

Het postgraduaat Digitale Transformatie in de Maakindustrie is een aanvullende vorming voor afgestudeerde technologische bachelors en voor technici uit het werkveld en loopt over 1 academiejaar.

Praktisch

Howest en VIVES brengen samen een complementaire en verrijkende lesinhoud die operationeel wordt gelinkt met het werkveld.