Praktisch

Doelgroep en voorwaarden

howest illustraties_programma cropped.png

De specialisatie richt zich tot medewerkers die werkzaam zijn in de medische moleculaire diagnostiek en meer willen te weten komen over hoe bio-informatica kan aangewend worden in de dagdagelijkse praktijk. 

Data, locaties, catering, laptop

howest illustraties_programma cropped.png

De opleiding bestaat uit zeven praktijkgerichte sessies. Elke sessie begint met een  theoretische inleiding, gevolgd door oefeningen, casestudies … 

De sessies gaan steeds door op de eerste maandag van de maanden oktober, november, december, februari, maart, april en mei (voor zover er dan geen schoolvakantie is). Per lesdag zijn er telkens 7 contacturen voorzien (van 9u-12u en van 13u-17u). 
De sessies 1, 2, 4 en 6 gaan door in Howest, Campus Brugge Station - RSS5. De sessies 3, 5 en 7 gaan door in het Centrum voor Medische Genetica (C. Heymanslaan 10, 9000 Gent, 09/3323603, gebouw 34).

Tijdens de pauzes wordt er koffie, thee en water voorzien; over de middag zijn er belegde broodjes en verse soep. 

De deelnemers brengen zelf een laptop mee naar de sessies.

Inschrijven

howest illustraties_programma cropped.png

Inschrijvingsgeld

Het is mogelijk om in te schrijven voor afzonderlijke sessies, niettegenstaande het volledige traject sterk wordt aanbevolen. Het inschrijvingsgeld voor de volledige navormingscyclus bedraagt € 520, per lesdag (sessie) € 90.

Vlaams opleidingsverlof

Mogelijkheid tot opnemen van Vlaams opleidingsverlof wordt momenteel aangevraagd.

Inschrijven

Minimum aantal deelnemers vereist om de opleiding in te richten is 10. Het maximum aantal deelnemers is beperkt tot 22.

Indien u een factuur nodig heeft om de betaling te laten uitvoeren door de werkgever, kan dit bij de online inschrijving aangeduid worden (met vermelding van de betalingsgegevens).

Indien u enkel een betalingsbewijs nodig heeft om het betaalde bedrag terug te vorderen van de werkgever, kan u deze aanvragen via mieke.demeyere@howest.be.

Verwerking (evaluatie)

howest illustraties_programma cropped.png

Na elke sessie volgt er een opdracht om de geziene materie te kunnen verwerken. Hiervoor worden na de sessies 1, 2, 3, 4 en 6 oefeningen meegegeven die je thuis verwerkt en ten laatste een week voor de volgende sessie indient.

Na sessie 5 wordt een taak gemaakt waarin ofwel de IT-infrastructuur ofwel de beveiliging van de data op jouw werkplek wordt beschreven. Over de laatste sessie volgt een korte online bevraging (open boek).

Na het volgen van alle sessies en het verwerken van de leerstof zoals hierboven beschreven, wordt een getuigschrift overhandigd. Er kunnen ook afzonderlijke aanwezigheidsattesten voorzien worden.