Overslaan en naar de inhoud gaan

Futureproof ondernemen? Laat je in inspireren tijdens onze opleiding!

Ben je een ondernemer of manager die

 • de nood heeft om meer futureproof te denken en werken?
 • de drang voelt om veranderingen door te voeren?
 • graag de meerwaarde van data hierbij wil ontdekken?

Dan zit je goed bij de opleiding Futureproof Ondernemen! Tijdens dit traject van vier sessies, gericht op de uitdagingen van vandaag, spelen we in op jouw organisatie en jouw uitdagingen. We ondersteunen je met heel praktische inzichten.

Extra sessies voor bouwondernemers

Ben je als ondernemer of manager actief in de bouwsector? Dan kan je de opleiding uitbreiden met drie sessies, specifiek gericht op de bouw. Tijdens de 3 avondmodules gaan we nog dieper in op jouw sector, organisatie en jouw uitdagingen. We ondersteunen je met heel praktische inzichten en bekijken hoe wij jou vanuit jouw specifieke situatie ook nog na de opleiding kunnen verder helpen. Howest werkt hiervoor samen met Embuild West-Vlaanderen, de sectorfederatie voor bouwbedrijven.

Sessie 1 (dag 1): Wat is Futureproof Ondernemen?

We zetten de bakens uit die een beter idee geven van wat er zich systemisch afspeelt.

Sessie 2 (dag 1): Jouw futureproof organisatie

Je bekijkt je organisatie vanuit andere perspectieven: missie, cijfers (KPI’s, kosten/inkomsten), processen, mensen, …

Sessie 3 (dag 2): Futureproof voor jezelf

Hoe zorg ik ervoor dat ik als ondernemer/manager futureproof leef? We belichten het je werk en rol als ondernemer/manager, je eigen budget, wat technologie kan betekenen, en de meerwaarde van waarden.

Sessie 4 (dag 2): Een Futureproof organisatie: De mensen

Futureproof werken en hoe breng je dat binnen in je organisatie? We focussen op de praktijk.

Sessie 5 (bouwsector): Hoe Futureproof verandering organiseren in de bouwsector?

Wat komt er qua (technologische) verandering op ons af? Hoe werkt verandering? We leren je het gedrag van mensen begrijpen en belichten verschillende veranderingsfases. Via een oefening leer je verandering organiseren binnen je eigen onderneming.

Sessie 6 (bouwsector): Een Futureproof business model in de bouwsector

Wat is een business model? We hanteren het Regeneratief Business Model Canvas, dat verder gaat dan het klassieke kader.

Sessie 7 (bouwsector): Futureproof financieren in de bouwsector

Welke financieringsvormen gebruik je zelf? Welke andere opties zijn er en hoe matchen die de financieringsbehoeften van je onderneming? En hoe ga je van data naar ESG rapportage?

Data en locaties

 • Sessie 1 & 2 (algemeen): 11 oktober 2024 van 9u00 tot 17u00
 • Sessie 3 & 4 (algemeen): 18 oktober 2024 van 9u00 tot 17u00
 • Sessie 5 (Bouw): 9 november 2024 van 14u00 tot 18u30
 • Sessie 6 (Bouw): 16 november 2024 van 14u00 tot 18u30
 • Sessie 7 (Bouw): 23 november 2024 van 14u00 tot 18u30

Alle sessies vinden plaats in Howest Campus Kortrijk Weide - The Penta, Sint-Martenslatemlaan 1B, 8500 Kortrijk

Kostprijs

 • Deelname aan de vier sessies kost €450.
 • Deelname aan de zeven sessies kost €750

Kmo-portefeuille

De opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille onder het thema bedrijfsstrategie (erkenningsnummer: DV.O241438). De steunaanvraag moet gebeuren binnen de veertien dagen na de start van de opleiding. Meer informatie vind je op www.kmo-portefeuille.be.

Vragen?

Aarzel niet om contact op te nemen met bruno.delepierre [at] howest.be (bruno[dot]delepierre[at]howest[dot]be).

Steun­maatregelen

Vlaams opleidingsverlof

Wil je als werknemer je opleiding combineren met je job? Dan heb je misschien recht op Vlaams Opleidingsverlof. Ontdek hieronder alle informatie en de voorwaarden.

Lees meer

KMO-portefeuille

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor ondernemers financiële steun krijgen voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Howest is een erkende opleidingsverstrekker, waardoor het zou kunnen dat jouw opleiding in aanmerking komt voor deze maatregel.

Lees meer

Opleidingscheques

Wil je een opleiding volgen om jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken? Misschien hebt je recht op een opleidingscheque, waarmee je een deel van die opleiding kan betalen. Zelf betaal je maar de helft van de opleidingscheque, de Vlaamse overheid betaalt de andere helft.

Lees meer

Inschrijven

Inschrijven voor het navormingstraject Futureproof Ondernemen kan via onderstaand formulier.

 • Huidige Uw inschrijving
 • Uw gegevens
 • Facturatiegegevens
 • Voltooid
Keuze sessies
Infodag
Zaterdag 31 augustus
VAN 10u TOT 16u
Meer info

Ontmoet Howest Academy

Dit zijn de eerstvolgende infodagen voor Kortrijk:

FAQ

Vind je niet wat je zoekt of heb je specifieke vraag over deze opleiding. Neem gerust contact met ons op.

Bruno Delepierre

Het doorlopen van de volledige online registratie impliceert dat je definitief bent ingeschreven en je je engageert tot het betalen van het inschrijvingsgeld. Na de behandeling van jouw dossier ontvang je per mail een factuur voor betaling van het inschrijvingsgeld.

De meeste vervolgopleidingen (zoals postgraduaten, micro degrees en navormingen) komen niet in aanmerking voor het studiebeurstarief. Beurstarieven zijn voorbehouden voor studenten met een diplomacontract in het reguliere opleidingsaanbod (graduaten en bachelors). Check wel de andere mogelijkheden van de Vlaamse overheid zoals Vlaams Opleidingsverlof, KMO-portefeuille en opleidingscheques.

Ja, dat is mogelijk. Stuur uw rekeningnummer en factuurgegevens naar howestacademy [at] howest.be. De terugbetaling van het oorspronkelijk betaalde inschrijvingsgeld zal pas gebeuren na registratie van de betaling met de KMO-wallet. U heeft dus tijdelijk een dubbele betaling uitstaan.

Als je opleiding gedeeltelijk of volledig gefinancierd wordt met financiële steun (KMO, Vlaams vormingsverlof, Vlaamse schooltoelage, Vlaamse opleidingscheques), is het belangrijk om de voorwaarden van het financiële steunprogramma met betrekking tot de aanwezigheidsplicht na te kijken. Studenten zijn verantwoordelijk voor de formele registratie van hun aanwezigheid door de docenten.

De coördinator van je cursus zal aangeven welk platform gebruikt zal worden voor kortlopende cursussen. Voor langlopende opleidingen staat je cursusmateriaal op leho.howest.be. Je kunt inloggen met de gegevens die je na inschrijving hebt ontvangen van de centrale studentenadministratie.

Stuur een e-mail naar howestacademy [at] howest.be en je krijgt snel antwoord.

Voor kortlopende postgraduaatopleidingen is directe inschrijving via de webpagina definitief en bindend. Voor diploma- en kredietopleidingen zoals bachelor-, associate- en micrograduaten is voorinschrijving niet bindend, maar het verzekert je wel van een plaats in het programma.

 • Voor een graduaats diploma:
  Je bent officieel ingeschreven als je je online voorinschrijving hebt voltooid en digitaal hebt ondertekend. Na verwerking en goedkeuring van je online inschrijving door de registrar ontvang je inloggegevens en een factuur voor de betaling van het inschrijfgeld.
 • Voor microdegrees:
  Je bent officieel ingeschreven nadat je vooraanmelding is verwerkt door de studentenadministrateur en nadat je je opleidingscontract hebt ondertekend. Dit kan handmatig of digitaal via het digitale leerplatform: https://leho.howest.be/ (snelkoppeling onderaan -> ibamaflex -> belangrijke informatie).

Betaling van het inschrijfgeld dient te geschieden uiterlijk 1 oktober of - indien de cursus op een ander tijdstip start - binnen 15 dagen na inschrijving. Voor betalingen per factuur geldt de uiterste betaaldatum vermeld op de factuur. Alleen in uitzonderlijke gevallen is betaling in termijnen toegestaan en alleen als er een termijnregeling is ingediend en akkoord bevonden door de financieel medewerker van Howest. Neem contact met ons op via howestacademy [at] howest.be (howestacademy[at]howest[dot]be) voor meer informatie.

Ben je ingeschreven voor een bachelor-na-bachelor, een postgraduaat, een micro degree en/of een navorming? Dan kom je niet in aanmerking voor financiële ondersteuning in je studiekosten.

Heb je hier toch vragen rond? Neem contact op met de sociale dienst van Stuvo