AI for Healthcare

AI for Healthcare
"Artificiële Intelligentie voor de zorg: en nu de praktijk!"

Verder bouwend op onze succesvolle AI @home werkte de IT bachelor Howest MCT met de bachelor Biomedische Laboratoriumtechnologie en Bachelor na Bachelor Bio-informatica samen om de navorming “AI for Healthcare” aan te bieden.

Het doel van deze navorming is om niet enkel de impact van AI op de zorg te begrijpen, maar dat cursisten AI leren toe te passen in levensechte praktijkvoorbeelden.

Het unieke is dat men eerst een crash course in de biomedische materie en context krijgt alvorens men aan de slag gaat met de specifieke data. Deze navorming is dus vooral gericht op bio-informatici, academici en IT-personeel in de zorg. Een basiskennis programmeren is aangeraden.

Artificial Intelligence is op dit moment “Narrow” AI, software die kan leren om een nauw omschreven taak uit te voeren. Maar die “Narrow AI” biedt bijzondere mogelijkheden in de gezondheidszorg. De belangrijkste opportuniteiten zijn een accuratere diagnose, medicijnen aangepast aan ons fenotype en het ondersteunen van onze dokters bij het verwerken van medische data zodat zij meer tijd kunnen spenderen aan de patiënt.

Het classificeren van ziektes (al dan niet aan de hand van foto's), het analyseren van ECG data en DNA sequenties zijn enkele van de onderwerpen waar de cursisten praktisch mee aan de slag gaan. Van relatief eenvoudige regressie technieken tot complexe deep learning komen aan bod.

Heb je vragen over deze opleiding? Contacteer Johan De Gelas

Ontdek de opleiding AI for Healthcare

De navorming

De navorming “AI for Healthcare” is een Engelstalige cursus van 1 semester van januari 2021 tot juni 2021. Alle Engelstalige video’s worden Nederlandstalig ondertiteld worden en de ondersteuning van de docenten ook in het Nederlands wordt gegeven.

We maken gebruik van blended learning: een mix van contactmomenten én afstandsonderwijs, waardoor deze opleiding combineerbaar is met een full time job.