Praktisch

Programma

De masterclass is tweeledig opgevat, maar de focus ligt op restauratie van interieurs binnen beschermd waardevol onroerend erfgoed.

Het eerste luik omvat een theoretische insteek: de geschiedenis en historische evolutie wordt meegegeven. Daarnaast worden ook specifieke restauratietechnieken toegelicht. Dit alles vormt de basis die verder wordt verduidelijkt aan de hand van praktijk-cases.

Sprekers

De lezingen worden verzorgd door volgende experten in de materie:

Guido Everaert

Guido werkt al meer dan dertig jaar bij de dienst Monumentenzorg en Architectuur en bestudeerde de bouwgeschiedenis van heel wat Gentse gebouwen.

Auteur van meerdere werken in het kader van Monumentenzorg, zoals o.a. ‘'Het verfraaide decor van het Gravensteen' en ‘Opgeknapt 10 monumenten in de Gentse Kuip en de Expo van 1913’

Dries Vanhove

Dries is zaakvoerder van het ‘Dries Vanhove Architectenbureau’ en is al meer dan 20 jaar werkzaam als restauratiearchitect.

Op zijn portfolio staat o.a. de restauratie van de Duitse militaire begraafplaats in Langemark, kasteel de Warande in Kemmel, Sint-Jan De Doperkerk in Anzegem, de klimaatstudie van stad- en landhuis te Veurne, … enz.

Kostprijs, data en locactie

Data

De masterclass bestaat uit 6 sessies van telkens 3 uur, die steeds doorgaan op dinsdagavond van 18u tot 21u.

  • 18/04/2023 (onder voorbehoud) 
  • 25/04/2023 (onder voorbehoud) 
  • 2/05/2023 (onder voorbehoud) 
  • 9/05/2023
  • 16/05/2023
  • 23/05/2023

Locatie

De lessen gaan door in Campus Brugge Station – BST1 (Rijselstraat 1, 8200 Sint-Michiels)

Kostprijs

De kostprijs voor de volledige masterclass bedraagt € 280. Bij inschrijving wordt nadien een attest van deelname overhandigd.

Indien je inschrijft voor de totale navorming Postgraduaat Renovatietechnieken en Monumentenzorg, die start begin oktober 2023, zal hiervoor € 200 van het inschrijvingsgeld in mindering worden gebracht. 

Inschrijven kan via onderstaand formulier. Er kan gebruik gemaakt worden van de KMO Portefeuille (ons registratienummer is DV.O241438).

Voorwaarden

howest illustraties_programma cropped.png

Het succesvol volgen van een postgraduaat leidt tot een getuigschrift indien je beschikt over een graduaats-, bachelor- of masterdiploma. Voldoe je niet aan deze voorwaarden dan krijg je een bewijs van deelname. 

Bij het beëindigen van de inschrijvingsprocedure betaal je het inschrijvingsgeld van dit postgraduaat. Vroegtijdig uitschrijven -voor de feitelijke start van het postgraduaat- resulteert in een gedeeltelijk terugbetaling van het studiegeld. 10% van het studiegeld wordt niet terugbetaald en aangerekend als een administratieve kost. Eenmaal de opleiding van start is gegaan wordt er geen terugbetaling meer gedaan, ongeacht of bepaalde opleidingsonderdelen in het eerste of tweede semester worden aangeboden. 

Inschrijven

Wenst u een factuur?
Wenst u de KMO portefeuille aan te vragen?

Facturatiegegevens