Jouw toekomst

Je beroep als netwerkbeheerder

howest illustraties_kwaliteitslabel cropped.png

Als netwerkbeheerder ben je verantwoordelijk voor het beheer en de beveiliging van een computernetwerk, dat bestaat uit de infrastructuur van servers, werkstations, netwerkapparaten en kabels. Je bent ook verantwoordelijk voor technische verbindingen, het oplossen van problemen en storingen en je helpt de gebruikers van het netwerk. Je installeert hardware en software binnen een bedrijf, organisatie of overheidsinstelling.

Je kansen op de arbeidsmarkt worden gemaximaliseerd! ICT’ers staan nog steeds op de lijst van knelpuntberoepen van de VDAB. Het profiel staat zelf vermeld als ‘statisch zwaar knelpuntberoep’, wat betekent dat er heel veel vraag is naar dit profiel op de arbeidsmarkt.

Volg een verkort traject naar de bacheloropleiding

howest illustraties_cursusmateriaal cropped.png

Ben je afgestudeerd binnen graduaat Netwerkbeheer, maar wil je nog verder bijscholen? Dat kan dankzij het verkort traject naar de professionele bachelor Toegepaste informatica of naar de professionele bachelor Multimedia en Communicatietechnologie (MCT).  Je hebt al heel wat kennis en vaardigheden opgedaan tijdens je graduaatsopleiding. Daarom geniet je van vrijstellingen, waardoor je het bachelortraject in een kortere tijd kan afleggen. Afhankelijk van je keuzes kan dit (in dagonderwijs) vanaf 2 jaar.

Opleiding / Dienst