Video focus (keuzetraject)

*Video Focus is een keuzetraject binnen Multimedia en Informatietechnologie (graduaat Industriële informatica, multimedia)

Online video is vandaag misschien wel hét communicatiemiddel: vlogs, Instagram TV, Tiktok, event graphics, greenkeys, dronevideo’s en andere beeldproducten zijn niet meer weg te denken uit de samenleving. Howest speelt daar op in met het nieuwe keuzetraject Video Focus binnen het graduaat Multimedia en Informatietechnologie.

De opleiding houdt zo moeiteloos de vinger aan de pols. Ben je gek van online video’s? Volg je alle trends in de wereld van smartphones of camera’s? Ben jij graag waar de actie is? Dan is dit nieuwe keuzetraject ongetwijfeld jouw ding. Je combineert het aanscherpen van je webskills met het opdoen van knowhow rond video monteren.

In het eerste semester bekijken we de technische aspecten: je gaat aan de slag met lenzen, statieven, belichting en leert alles over kadrering, camerastandpunten, livestreams en online publicatie.

In het tweede semester komen de editingtools  voor video- en audiomontage aan de beurt.

In semester drie leer je hoe je eigen videomateriaal met graphics bewerkt om nog catchier resultaten te krijgen. Tijdens een aantal masterclasses maak je kennis met de toekomst van online video.

De theorie die je in de lessen opdoet pas je onmiddellijk toe tijdens jouw projecten. Tijdens deze projecten vul je jouw portfolio aan met websites waarop de video’s met alle aandacht gaan lopen! 

Waar kan je later met je diploma terecht? In een webagency of marketingbureau als werknemer/freelancer of start als zelfstandige een eigen creatieve studio. Of waarom niet als productieassistent van een influencer?

Kortom, er is véél mogelijk met Video Focus!

Keuzetrajecten van de opleiding Graduaat Multimedia en Informatietechnologie

Afstudeerrichting
Keuzetraject