Video focus (keuzetraject)

*De opleiding Video Focus is een keuzetraject binnen Multimedia en Informatietechnologie (graduaat Industriële informatica, multimedia)

Online video is vandaag misschien wel hét communicatiemiddel: vlogs, Instagram TV, Tiktok, event graphics, greenkeys, dronevideo’s en andere beeldproducten zijn niet meer weg te denken uit de samenleving. Howest speelt daar op in met de nieuwe afstudeerrichting Video Focus binnen het graduaat Multimedia en Informatietechnologie.

Zo houdt de opleiding ook moeiteloos de vinger aan de pols van de tijd. Maak je graag filmpjes? Volg je alle trends in de wereld van smartphones of cameras? Ben je graag waar de actie is? Dan is deze nieuwe afstudeerrichting ongetwijfeld je ding: je combineert er het aanscherpen van je webskills met het opdoen van knowhow rond video maken.

In het eerste semester gaan we over de technische aspecten: je gaat aan de slag met lenzen, statieven, belichting en leert alles over kadrering, camerastandpunten, livestreams en online publicatie.

In het tweede semester komen de tools voor snelle video- en audiomontage aan de beurt.

In semester drie leer je hoe je eigen videomateriaal met graphics bewerkt om nog catchier resultaten te verkrijgen.

De theorie die je in de lessen opdoet pas je bovendien onmiddellijk toe in je videoprojecten: vlogs, livestreams, Instagram Story ...

Waar je later met je diploma terechtkan? In een marketingbureau bijvoorbeeld, of in je eigen creatieve studio als zelfstandige. Of waarom niet als productieassistent van een influencer worden?

Kortom, er is véél mogelijk met Video Focus!

Opleidingsbrochure

Infomomenten

Infoavond opstarten in februari (Brugge & Oudenaarde)

woensdag
27/01 17u-20u
Infoavond opstarten in februari (Brugge & Oudenaarde)

Infodag

zaterdag
06/03 10u-16u
Infodag

Infodag

zaterdag
08/05 10u-16u
Infodag

Infodag

zaterdag
26/06 10u-16u
Infodag

Infodag

zaterdag
28/08 10u-13u
Infodag

Infodag

vrijdag
10/09 17u-20u
Infodag