Onze troeven

Plaats je creativiteit online

Wil jij graag deel uitmaken van een team webontwikkelaars binnen een Webagency of ben je het aanspreekpunt voor het monteren van fantastische video’s? Dan ben jij de Digitaal Vormgever die wij klaarstomen voor de toekomst!

Als front-end webdeveloper kan je je creativiteit botvieren om hedendaagse, frisse lay-outs uit te werken voor zakelijke en/of professionele websites. Omdat je steeds de eindgebruiker voor ogen houdt, zijn de websites die je oplevert gebruikersvriendelijk en aangenaam in gebruik.

Als student in het keuzetraject Web Focus hou je ervan om interactie in je websites te stoppen. Dit is voor een Digitaal Vormgever geen probleem door je goede programmeervaardigheden in onder andere HTML, CSS en Javascript.

In het keuzetraject Video Focus ben je de creatieve duizendpoot die leuke video’s monteert en ze presenteert op een website of sociale media.

Innovatie staat centraal tijdens de opleiding

shutterstock_158080031.jpg

Je gaat aan de slag met nieuwste webtechnologieën én de meest gebruikte software die in web agencies te vinden is. 
Op deze manier ben je vlot inzetbaar van zodra je afstudeert.

Een haalbare overstap van het secundair

shutterstock_143332114.jpg

De graduaatsopleiding Multimedia- en informatietechnologie (MIT) is voor de meeste studenten uit het secundair (middelbaar) onderwijs een haalbare opleiding aangezien we heel praktijkgericht werken.
Onze opleiding is voor veel studenten een mooi alternatief indien de overstap van secundair naar een bacheloropleiding te groot is.

Zo zorgen wij ervoor dat deze overstap naar het hoger onderwijs beter verloop:

 • De theoretische kennis wordt beperkt tot het noodzakelijke. De nadruk ligt bij de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om het beroep van frontend-webdeveloper uit te oefenen. 
 • We zijn een praktische opleiding, je kan dus veel kennis opdoen tijdens (eind)opdrachten in de verschillende modules. Aan deze opdrachten werk je in de les waar je gecoacht wordt door je lectoren, thuis werk je deze verder af.
 • Het tempo wordt gedurende vier semesters gestaag opgebouwd. Op deze manier heb je tijd om in het hoger onderwijs te groeien.
 • De opleiding organiseert op het einde van elk semester een ‘feedbackmoment’ waar jij (en je ouders) welkom zijn. Samen met de lectoren en opleidingscoördinator neem je je resultaten door en gaan we na hoe je je goede studieresultaten kan behouden, of je mindere resultaten kan verbeteren.

  Een diploma hoger onderwijs in 2 jaar!

  shutterstock_641226226.jpg

  Omdat de focus ligt op de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om later een boeiende job uit te oefenen, kan je het diploma behalen in twee jaar.

  Na deze twee jaar kan je de trotste eigenaar worden van een diploma hoger onderwijs (Associate Degree). Dit diploma zal je kansen op de arbeidsmarkt een boost geven.

  Leg tijdens je opleiding contacten met het werkveld

  shutterstock_268450493.jpg

  Tijdens je opleiding kom je reeds in contact met je toekomstig werkveld bij de modules workplace learning en internship:

  • De opleiding bestaat voor meer dan 33% uit werkplekleren.  Bij deze integratiemodules werk je projecten uit waar je de kennis en vaardigheden van alle vakken toepast. Deze projecten bestaan uit concrete opdrachten die je later op de werkvloer ook zal uitvoeren.  Hier werk je voor, met en in het werkveld!
  • Op het einde van elk semester heb je een periode van een viertal weken waar je aan één project werkt. Elk semester wordt dit project groter en groter.
  • Deze projecten bieden je de kans om een langere periode non-stop te werken aan grotere opdrachten. Op deze manier kan je een mooi portfolio opbouwen.
  • Gastsprekers maken de leerstof heel concreet: je ervaart hoe de aangeleerde concepten worden gebruikt op de werkvloer.
  • Je sluit je opleiding af met een stage van 3 maanden. Dit is een mooie kans om al je kennis en vaardigheden die je aanleerde, toe te passen in een echte werkomgeving. 
   Lectoren begeleiden en coachen je tijdens de stage.
  • De werkervaring die je tijdens je opleiding opdoet is ongetwijfeld een mooie troef voor je latere professionele carrière!