Overslaan en naar de inhoud gaan

Track E is een verkort traject binnen de bacheloropleiding Netwerkeconomie

 • Heb je je bachelor op zak?
 • Droom je ervan je steentje bij te dragen aan de digitale revolutie?
 • Wil je dingen doen en impact hebben op je omgeving – idealiter in teamverband?

Dan is ‘Track-E’ écht iets voor jou.

In deze innovatieve verkorte bachelor, die slechts één jaar duurt, bouw je verder op je diploma en word je klaargestoomd om als intrapreneur of entrepreneur aan de slag te gaan in de genetwerkte maatschappij van vandaag. Je leert tools, technieken en nieuwe businessmodellen kennen om complexe problemen op te lossen of in te spelen op nieuwe opportuniteiten. En je maakt kennis met boeiende materie als design en integral thinking, netwerktheorie en complexe adaptieve systemen.

Track-E verruimt op die manier je arsenaal aan kennis en skills in business innovatie, zodat je na afloop vlot aan de slag gaat om projecten te realiseren – in een bedrijfscontext dan wel je eigen onderneming.

Interactief leren

Jouw lesrooster

Elke week heb je 20 à 24 uur les. De lesuren sluiten zo goed mogelijk op elkaar aan. Hieronder kan je een voorbeeld lesrooster consulteren. Dit kan per academiejaar uiteraard afwijken. Het definitief lesrooster wordt in september gecommuniceerd.

Het lesrooster kan per academiejaar afwijken en communiceren we in september. In de Track E flyer vind je alvast een voorbeeld.

Semester 1

Je dompelt je gedurende één academiejaar onder in de wereld van Netwerkeconomie. In het eerste semester krijg je een intro Netwerkeconomie, doe je aan desk- en fieldresearch en werk je aan een tranistieproject. Afhankelijk van je eerder verworven diploma, zal je een aantal ICT-, bedrijfsmanagement- of mensgerichte modules volgen.

Semester 2

In het tweede semester volg je de vakken duurzaam ondernemen, systeemdenken en multikapitaal ondernemen. Daarnaast voer je een live project uit. Afhankelijk van je eerder verworven diploma, zal je ook in dit semester een ICT-, bedrijfsmanagement- of een mensgerichte module volgen.

Raadpleeg de ECTS-fiches van deze opleiding

Waar kom je later terecht?

Je wordt in eerste instantie een ondernemer die overweg kan met de snel veranderende realiteit van de netwerkmaatschappij. Dat je een ondernemer wordt, wil nog niet zeggen dat je noodzakelijkerwijs een eigen bedrijf of organisatie moet oprichten. Het betekent wel dat je verantwoordelijkheid neemt en initiatieven ontwikkelt om problemen aan te pakken en oplossingen te realiseren voor jezelf of voor een ander.

Ga je voor een ander bedrijf of organisatie aan de slag, dan word je vaak een veranderaar, 'change manager', projectmanager of teamleader met gevoel voor wat echt telt. Je weet wat het betekent om waardevol te ondernemen in deze netwerkmaatschappij en helpt anderen om dat te realiseren.

Kostenraming voor deze opleiding
Studiefinanciering

De sociale dienst van Stuvo staat klaar om je in alle discretie te ondersteunen bij financiële vragen. Bekijk samen of je in aanmerking komt voor studiefinanciering.

Lees meer

Inschrijven

Je kan je nu reeds online registreren voor 2023-24. Na het afsluiten van de registratie ontvang je een mail met alle info nodig voor je definitieve inschrijving. Reserveer nu al jouw plek bij Howest!

Lees meer

Infodag
Zaterdag 9 maart 2024
VAN 10u TOT 16u
Meer info

Kom langs op onze infodagen

Dit zijn de eerstvolgende infodagen voor Kortrijk:

Alle infodagen

Meer info?

Ontvang de brochure per post
Schrijf je in op de nieuwsbrief van deze opleiding.

Student met brochure van Howest

Troeven van de opleiding

Netwerkeconomie is een unieke bachelor in meer dan één opzicht

 • nergens wordt er in het curriculum zelf even intens en reëel ondernomen
 • geen enkele andere bachelor in Vlaanderen heeft alle examens afgeschaft
 • geen enkele andere opleiding besteedt zoveel aandacht aan de socio-economische veranderingen in de maatschappij die het gevolg zijn van de digitale revolutie van de laatste 30 jaar.

Entrepreneurship, digital skills, community building, research én je keuzetraject

  Het programma van deze bacheloropleiding is gebaseerd op vijf pijlers: entrepreneurship, digital skills, community building, research én je keuzetraject.

  Samen geven ze je de tools in handen en leren ze je de technieken voor innovatief organisatiemanagement. Hiermee start je tijdens de opleiding jouw eigen bedrijf als entrepeneur, of ga je met dezelfde ondernemende spirit aan de slag bij een bedrijf of organisatie als intrapeneur.

  Verwacht geen klassiek uurrooster met afgebakende vakken en taken. Examens vervangen we ook door permanente evaluatie, stages en proeven. In ruil verwachten we van je dat je initiatief neemt, ‘mee bent’ met de 21e eeuw en samenwerkt met je medestudenten, bedrijven en organisaties. Dat blijkt de beste leerschool om later zelf met succes te ondernemen, veel meer dan de pure reproductie van kennis. We gaan dan ook voor een projectmatige en praktische aanpak. Vanaf de eerste dag brengen we je in contact met het werkveld, met gastprofessoren en lezingen of met concrete opdrachten en projecten. Je trekt er ook zelf op uit: via bedrijfsbezoeken, inspiratiereizen of werkplekervaringen. Soms op je eentje, maar meestal in groep. De docenten zijn er om je kennis aan te reiken, maar ook om je van dichtbij te coachen.

  Uitbouw van een professioneel netwerk

  Je bent in contact gekomen met heel veel bedrijven en organisatie in je opleiding, waardoor je professioneel netwerk reeds flink is uitgegroeid op het einde ervan.

  Je wordt een initiatiefnemer

  Je hebt bewezen in je opleiding dat je een initiatiefnemer bent en dat je langlopende projecten op een goede manier kunt afwerken. Voor een dergelijk profiel staat elk bedrijf te springen.

  Je zet veranderingsprocessen in gang

  Als Business Innovator ligt een breed terrein open, waarin oneindig veel te ontdekken valt. Daarom bieden we je de kans om één specifieke invalshoek te verkennen aan de hand van drie keuzetrajecten:

  • Social Entrepreneur (ondernemer met oog voor de maatschappij)
  • Digital Entrepreneur (ondernemer met inzicht in de recentste digitale en technologische ontwikkelingen)
  • Organizational Designer (expert in veranderingsprocessen)

  Elk keuzetraject zorgt ervoor dat je klaar bent voor de toekomst en dat je bedrijven en organisaties even future-proof maakt in je rol van netwerkeconoom, een ondernemer gericht op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij.

  Nergens staat ondernemerschap voor het netwerktijdperk zo centraal

  Nergens staat ondernemerschap voor het netwerktijdperk zo centraal en dat maakt je uniek geplaatst zowel voor het ontwikkelen van eigen initiatieven, het helpen transformeren van bestaande organisatie of bedrijven of zelfs om verder te studeren.

  Samenwerken

  Howest heeft een breed aanbod van samenwerkingsmogelijkheden met studenten. Samen met onze studenten zoeken we naar oplossingen voor reële cases aangebracht door onze partners. Tijdens die samenwerking zie je de studenten aan het werk, beoordeel je mee hun werk en indien het klikt, kan je hen aanwerven na afstuderen. 

  Howest anticipeert via onderzoek ook op de behoeften van de maatschappij in het algemeen en het brede socio-economische werkveld in het bijzonder. De hogeschool kiest bewust voor nieuwe profielen en innovatieve niches. Op die manier werkt de onderwijsorganisatie mee aan het ombuigen van de fameuze West-Vlaamse braindrain in een braingain.

  Bekijk onze onderzoeksprojecten

  Een bachelorproef, een brainstorm, een projectweek of een semester lang samenwerken met een groep studenten? Contacteer onze opleidingen voor een samenwerking op maat. ​ ​

  Wil je een stageproject indienen en zo in contact komen met vers Howest talent? Gebruik hiervoor het Howest stageplatform.

   Kruisbestuiving is belangrijk voor nieuwe ideeën! Daar zijn we ons volledig van bewust. Daarom investeert Howest in incubatoren op de verschillende campussen. Studenten, onderzoekers, maar ook externe starters werken er onder één dak aan de uitbouw van hun eigen project.

   Bovendien organiseren we onze incubatoren thematisch. Dat zorgt voor zeer veel specialistische kennis op één centrale plaats. Combineer dit met de nabijheid van andere starters en er ontstaat een frisse dynamiek, een open vizier en kruisbestuiving. Studenten aan Howest die werken aan hun eigen bedrijf kunnen een gratis werkplek krijgen in één van de incubatoren.

   Laptops

   Overtuigd? Schrijf je in!

   Heb je jouw keuze gemaakt? Wij kijken ernaar uit om je op te nemen in onze Howest-community! 

   Alle informatie over inschrijven vind je via onderstaande link. 

   Schrijf je in

   Studenten in pauze met koffie op de campus

   FAQ

   Vind je niet wat je zoekt of heb je specifieke vraag over deze opleiding. Neem gerust contact met ons op.

   Ann Deraedt

   Ann Deraedt

   Ann Deraedt

   Indien je een laptop koopt via Howest, kan je bekijken welke laptop de opleiding aanraadt. Indien je een laptop hebt of zelf een nieuw toestel wil kopen, dient deze minimum te voldoen aan dezelfde specificaties.

   Bekijk welke laptop de opleiding aanraadt

   Wil je graag een semester in het buitenland studeren? Of spreekt een internationale stage jou aan? Dat kan! Je ontdekt alle mogelijkheden om binnen Howest naar het buitenland te gaan op deze pagina. Tijdens je studies maken we jouw buitenlands avontuur samen concreet! 

   Je hebt geen voorkennis nodig. We weten uit ervaring dat inzet en motivatie een grote rol spelen. Als opleiding zoeken we dan ook steeds naar methodes om elke student zo goed mogelijk te motiveren en te ondersteunen. We streven ernaar dat alle studenten afstuderen met stevige economische kennis. 

   Wil je graag een semester in het buitenland studeren? Of spreekt een internationale stage jou aan? Dat kan! Je ontdekt alle mogelijkheden om binnen Howest naar het buitenland te gaan op deze pagina. Tijdens je studies maken we jouw buitenlands avontuur samen concreet!