Chinese taal

Chinese taal
"Het Confuciusinstituut van Howest heeft als opdracht de verspreiding van de Chinese taal en cultuur. Zij maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van op heden meer dan driehonderd instituten. Confuciusinstituten zijn samenwerkings-verbanden tussen telkens een Chinese hogere onderwijsinstelling en een lokale partnerinstelling buiten China."

Het Confuciusinstituut Brugge biedt zowel voor de Howest-studenten, het Howest-personeel als het brede publiek taalcursussen Chinees aan. 

Bepaalde Howest-opleidingen bieden hun studenten de kans om Chinees te volgen als optie binnen hun opleidingsprogramma, met studiepunten eraan verbonden dus.  

Andere studenten kunnen vrijwillig aansluiten; zij volgen de lessen dan naast hun Howest-studieprogramma, en betalen daarvoor dan ook het (beperkt) inschrijvingsgeld. 

Wie betalend de lessen Chinees volgt ter voorbereiding van een stage- of studieperiode in China/Taiwan tijdens z’n Howest-opleiding, kan bij International Office tot €100 terugvorderen, zie Leho infosite “Go International” voor meer info over deze taalondersteuningsmaatregel en voor het terugvorderingsdocument.

De lessen vinden plaats ’s avonds, in het Confuciusinstituut in Howest Brugge - campus Brugge Centrum en in Howest campus Kortrijk Weide (Graaf Karel de Goedelaan 5, 8500 Kortrijk)

Meer info op www.confuciusinstituut.be.