Onze troeven

Op vraag van de arbeidsmarkt

howest illustraties_kwaliteitslabel cropped.png

De BanaBa opleiding Bio-informatica is ontstaan op vraag van de arbeidsmarkt. Onze lectoren hebben naast hun onderwijsfunctie ook nog een professionele job in het werkveld. Op deze manier brengen zij de know-how binnen de opleiding en blijft de opleiding up-to-date voor de nieuwste ontwikkelingen binnen de bio-informatica.

Unieke opleiding

howest illustraties_uniek cropped.png

De BanaBa opleiding Bio-informatica is een unieke opleiding in de wereld. Hierbij geven wij de competenties mee om moleculair biologische data op te slaan, te analyseren en de analyse te automatiseren op bachelorniveau. Deze toegepaste opleiding geeft jou de vaardigheden om direct aan de slag te gaan in het werkveld. De focus ligt, in tegenstelling tot een masteropleiding, op het toepassen van de bio-informatica kennis en inzicht, en niet zozeer op het uitdenken en ontwikkelen van nieuwe theoretische algoritmes.

Go international

howest illustraties_locatie cropped.png

Howest hecht groot belang aan internationalisering.

Binnen de opleiding kan je dus – als je dit wilt - internationale stage lopen (enkele internationale stageplaatsen zijn terug te vinden op bltstages.howest.be). Stage lopen in het buitenland is een absolute meerwaarde op persoonlijk en professioneel vlak, sowieso wordt het een onvergetelijke ervaring!