Onze troeven

Laagdrempeligheid en persoonlijke aanpak

DSC04177.jpg

“Howest is een hogeschool die je echt op sleeptouw neemt. De lectoren staan dicht bij de studenten en dragen persoonlijke begeleiding hoog in het vaandel. Uiteraard moet je gemotiveerd zijn en ervoor werken, maar je kan gemakkelijk ondersteuning vragen en krijgen.” (alumnus)

Howest staat voor de waarden ‘serve, empower en care’. Binnen de opleiding Verpleegkunde spreken deze waarden voor zich. Ook onze studenten worden doordrongen van deze waarden en gestimuleerd om zorg te verlenen vanuit deze visie. De lectoren Verpleegkunde dragen dit uit door hun beschikbaarheid en aanspreekbaarheid. De laagdrempelige aanpak en korte lijnen zorgen ervoor dat studenten gemakkelijk vragen durven stellen, zowel tijdens de lessen als erbuiten, online en offline.

Daarnaast is op de lesdagen ook altijd een specifieke coördinator voor het verkorte traject vroedkunde naar verpleegkunde aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Voor de opdrachten in het kader van je stage krijg je ook een mentor toegewezen die je individueel feedback geeft en begeleidt.

Duidelijke planning en organisatie

Door onze lange ervaring in het opleiden van werkstudenten verpleegkunde zijn we er ons heel erg van bewust dat een goede en duidelijke planning cruciaal is. Lesdagen liggen bijgevolg lang op voorhand vast.

De lessen vallen ook altijd op dezelfde dag: op dinsdag (eerste jaar) of op donderdag (tweede jaar). Het verkorte traject volgt het semestersysteem, waardoor je examens hebt in januari en in juni.

Stage in de eigen werkomgeving

In het verkorte traject vroedkunde naar verpleegkunde koppelen we vanaf dag één de theorie aan de praktijk. Werken als verpleegkundige of stagelopen is dan ook een belangrijk onderdeel van het opleidingsprogramma. Tijdens elke stage ligt de focus op andere verpleegkundige competenties waarin je je verder verdiept.

Wie niet aan het werk is als vroedkundige kan kiezen voor een stage op een andere werkvloer. Deze stages worden in samenspraak met de stagecoördinator bepaald.