Verkort traject vroedkunde naar verpleegkunde

Verkort traject vroedkunde naar verpleegkunde
"In 2 jaar van vroedkundige naar verpleegkundige? Dit verkorte traject maakt je breed inzetbaar in alle domeinen van de zorgsector."

Ben je aan het werk op basis van je bachelordiploma in de vroedkunde, maar kijk je ernaar uit om ook op andere afdelingen van het ziekenhuis of in andere domeinen van de zorgsector aan de slag te kunnen gaan? Dan is het verkorte traject van vroedkunde naar verpleegkunde iets voor jou. In 2 jaar en met 1 lesdag per week stomen we je aan Howest namelijk klaar tot een breed inzetbare verpleegkundige.

Van vroedkundige naar verpleegkundige

Als bachelor vroedkunde beschik je al over algemene competenties eigen aan een bachelor. Je kan zorg organiseren en coördineren, wetenschappelijke inzichten implementeren, gezondheid stimuleren… In dit verkorte traject focussen we dan ook specifiek op het verdiepen van je verpleegkundige vaardigheden (rol van klinisch zorgexpert en nurse@work), en dit in de diverse zorgdomeinen. Het doel? Jou voorbereiden om als breed inzetbare verpleegkundige aan de slag te gaan in alle domeinen van de zorgsector.

Combineer werken met studeren

Je volgt een traject op maat, waarbij je 1 dag per week les hebt op de campus. Op die manier kan je blijven werken terwijl je je omschoolt. In het eerste jaar gaan de lessen door op dinsdag, in het tweede jaar op donderdag (telkens van 8u15 tot 17u45). De contactmomenten vullen we aan met (begeleide) zelfstudiepakketten en opdrachten in het kader van je stage. Die stage kan je mogelijk zelfs afleggen in je eigen ziekenhuis of zorginstelling. Door de vaste lesdag en de examenperiodes in januari en in juni weet je op voorhand exact wanneer je wat kan verwachten. 

Voor wie?

Dit verkorte traject richt zich tot iedereen met een bachelordiploma Vroedkunde, ongeacht of je ook daadwerkelijk als vroedkundige aan de slag bent. Op basis van je bestaande diploma kan je in 120 studiepunten, verdeeld over twee academiejaren, ook het bachelordiploma Verpleegkunde halen (in plaats van 240 studiepunten verdeeld over vier jaar). Deze opleiding geeft recht op Vlaams opleidingsverlof. Instappen kan wel enkel in september (introductiedag op dinsdag 13 september 2022).
 

Passie voor jouw toekomst​

Howest is veel meer dan een hogeschool met 24 bachelor- en 12 graduaatsopleidingen. 

We zijn een hogeschool met passie voor jouw toekomst, en dat betekent ook dat we een breed gamma verkorte trajecten en vervolgopleidingen aanbieden. Dit traject breidt concreet je tewerkstellingsmogelijkheden uit naar alle domeinen van de zorgsector. 

Onze troeven

Binnen Howest hebben we een lange traditie in het opleiden van werkstudenten. Deze ervaring zetten we ook in voor het opleiden van studenten die al een bachelordiploma Vroedkunde hebben.

Jouw toekomst

Als bachelor in de vroedkunde kan je uiteraard al als zorgverlener aan de slag en verricht je heel waardevol werk. Met je bachelordiploma Verpleegkunde gaan er echter nog meer deuren open en breid je je tewerkstellingsmogelijkheden uit naar veel meer domeinen van de zorgsector.

Opleidingsprogramma

Het programma van het verkorte traject Verpleegkunde is – net als dat van de bacheloropleiding van 4 jaar – opgebouwd aan de hand van de verpleegkundige rollen uit het federale beroepsprofiel, met een focus op ‘klinisch zorgexpert’ en ‘nurse@work’.

De rollen van de verpleegkundige

Een verpleegkundige vervult verschillende rollen tegelijk. In het verkorte traject focussen we op de rol van klinisch zorgexpert en nurse@work.

Meet & greet

Vind je geen antwoord op je vraag op deze site? Wil je graag meer te weten komen over het verkorte traject vroedkunde naar verpleegkunde? We helpen je graag verder!

Waar heb ik les?

Campus Brugge Station – BST5

Campus Brugge Station bevindt zich vlak bij het station van Brugge en op wandelafstand van alles waar de stad zo bekend om is: de Reien, de Grote Markt, de Burg of de vele winkeltjes, cafeetjes en koffiebars. Op de campus zitten trouwens bedrijven die er een lokaal huren – het werkveld is dus letterlijk vlakbij!

Contact details:

Rijselstraat 5
8200 Brugge
+32 50 38 12 77
brugge@howest.be
Meer info en routeplan

Wil je op de hoogte blijven over deze opleiding?

We informeren je heel graag via mail. Laat hieronder gewoon even je gegevens na.
Vul hieronder je adres in.

Ben je al overtuigd van je studiekeuze? Nu inschrijven

Volg de opleiding Verpleegkunde op sociale media