Brugopleiding Verpleegkunde via verkort traject

"Behaal je bachelordiploma Verpleegkunde op een kwaliteitsvolle en haalbare wijze in combinatie met gezin en werk!"

Brugopleiding Verpleegkunde

DSCF5786.jpg

Wil je je HBO5- of graduaatsdiploma Verpleegkunde (vroegere A2) omzetten in een bachelordiploma Verpleegkunde (vroegere A1)? Dat kan! HBO5- of graduaatsverpleegkundigen met of zonder werkervaring kunnen aan Howest Brugge het diploma van bachelor in de Verpleegkunde behalen via een verkort traject. Deze verkorte brugopleiding omvat 150 studiepunten, het equivalent van 2,5 studiejaren hoger onderwijs.

Het brugprogramma van een HBO5- of graduaatsverpleegkunde naar bachelor verpleegkunde vertrekt vanuit de bereikte doelstellingen in de HBO5- of graduaatsopleiding. We slaan stap voor stap de brug naar de vereiste competenties voor een bachelor Verpleegkunde.

Lees meer over deze opleiding Verpleegkunde.

Onderwijsorganisatie Howest

howest illustraties_programma cropped.png

De brugopleiding Verpleegkunde aan Howest wordt georganiseerd door middel van contactonderwijs: één lesdag per week (het eerste jaar op dinsdag, het tweede en laatste half jaar op donderdag).

Studenten krijgen per semester een mentor/coach toegewezen. Daarnaast kunnen ze ook steeds terecht bij de coördinator en trajectbegeleider van de opleiding. De examens vallen in januari en in juni, de tweede examenkans vindt plaats in augustus en september.

Programma brugopleiding en didactische aanpak

howest illustraties_locatie cropped.png

Het opleidingsprogramma van de brugopleiding Verpleegkunde werd speciaal ontwikkeld voor de doelgroep HBO5- of graduaatsverpleegkundigen (vroegere A2). Je volgt ook les met deze groep (en niet met die van de dagopleiding verpleegkunde). De lectoren hebben ervaring in het lesgeven aan werkstudenten, en gebruiken je werkervaring actief in de lessen. Zo wordt het leren van elkaar bevorderd.

Doorheen dit verkorte traject Verpleegkunde wordt de aanwezige kennis verder verdiept, leer je kritisch nadenken, inzichten integreren, wetenschappelijke literatuur opzoeken, verwerken en gebruiken, theoretische inzichten toepassen in de praktijk… Kortom: je groeit in je job als verpleegkundige en staat na het afronden van de opleiding nog steviger in je schoenen!

De brugopleiding is toegankelijk voor HBO5- of graduaatsverpleegkundigen met of zonder werkervaring. Afgestudeerden die niet als verpleegkundige aan het werk zijn, lopen 180 uur stage per semester. Wie wel aan het werk is, doet zijn stage op de eigen werkvloer en wordt hierbij opgevolgd door een mentor van Howest en zijn dagelijks leidinggevende. De groei die studenten binnen de opleiding doormaken, wordt dus vertaald naar een groei op het werkveld.

Contactpersoon

howest illustraties_Nog vragen- cropped.png
  • Contactpersoon: Kaat Cornelis
  • Locatie: Howest Campus Brugge Station (BST5), Rijselstraat 5 in Brugge