Go international

In de opleiding Toerisme en recreatiemanagement is ’internationalisering’ niet zomaar een slogan. Jaarlijks vertrekken heel wat studenten voor allerlei initiatieven naar het buitenland. Intensive programmes, WOW Berlin, erasmusmobiliteit voor studie, buitenlandse stages de wereld rond, en last but not least: de unieke ervaring via “China from within”. Voor het gemak laten we de “gewone” studiereizen die we elk jaar ondernemen even buiten beschouwing.

Op stage naar het buitenland

GO International (2).jpg

In semester 6 van Toerisme en recreatiemanagement kun je op stage naar het buitenland. Dat kan over de hele wereld.
De laatste jaren hadden we stages in Mexico, Guatemala, Chili, Australië, Nieuw-Zeeland, Bali, Ecuador, Costa Rica, Cambodja, Zuid-Afrika, Senegal, Marokko, US, Canada ...
Maar je kan natuurlijk ook dichter bij huis stage lopen zoals in Frankrijk, Spanje, Italië, VK, Finland, Oostenrijk ...

En het goeie  nieuws is dat je zélf je stageplaats kan kiezen. Wij zorgen uiteraard wel voor de nodige garanties op een goede omkadering!
We helpen je in je zoektocht naar een kwalitatieve stageplaats die de nodige garanties biedt voor een goede omkadering.

Het verhaal van Gwenn, die stage liep in Peru:
“Mijn buitenlandse stage liep ik in Peru, Huanchaco. Deze stage was, naast het professionele, ook op persoonlijk vlak een ontdekkingstocht. Samenwerken met de lokale bevolking, helpen nadenken om innovatieve, duurzame projecten op te starten en in contact komen met mensen van over de hele wereld.
Mijn stage in Peru was een prachtige totaalervaring die mij voor altijd zal bijblijven.”

WOW Berlin: Window On the World

Go International - WOW Berlin.JPG

Eén van de hoogtepunten van de opleiding Toerisme en recreatiemanagement is WOW Berlin. In het tweede jaar trek je 6 dagen naar Berlijn, waar je samenwerkt met 200 Europese toerismestudenten. In kleine, internationale teams werk je - onder intensieve begeleiding van een coach - aan een professionele opdracht.

Elke dag is WOW, van de kennismakingsactiviteit tot de afsluitende show.
Maar vergis je niet: er wordt ook hard gewerkt. Je bezoekt ITB, de Internationale Tourismus Börse, de grootste vakbeurs in de reisindustrie. Hier zoek je inspiratie en informatie voor je project: een creatief en innovatief reisconcept ontwikkelen en presenteren.

De projectweek eindigt met een spetterende finale: in een professionele meeting venue stel je je project voor aan een groot publiek. De winnaars krijgen een WOW-award en eeuwige roem op onze WOW Facebookpagina.

facebook.com/wowberlin | howest.be/wowberlin

China from Within

Toerisme_010.jpg

Howest onderhoudt intensieve relaties met Gongshang University in China (provincie Zheijang). Veertig Howest studenten kunnen 3 weken lang een intensief taal- en cultuurprogramma volgen in China.

Dankzij de steun van de Provincie West-Vlaanderen ligt de kost voor de deelnemende studenten erg laag. Elk jaar reizen ook studenten Toerisme en recreatiemanagement mee.

Opleiding / Dienst