Go international

Studeren of stage lopen in het buitenland is een absolute meerwaarde. Howest hecht groot belang aan internationalisering. Alle Howest-opleidingen promoten dan ook actief de internationale gedachte onder hun studenten en docenten.

Internationale studie

international study.png

In het 5e semester kan je in het buitenland studeren in een opleiding toegepaste psychologie van een partnerschool. Dit zijn alvast enkele programma’s die bij heel wat studenten erg in de smaak vielen de laatste jaren.

  • HUMAK University of Applied Sciences – Finland - ‘Teamcoaching and adventure sports’
  • Hogeschool Amsterdam – NL – ‘Brein en gedrag’
  • HANZE Hogeschool Groningen – NL – ‘Kinderen – en jongerenpsychologie’
  • FONTYS Hogeschool Eindhoven – NL – ‘Arbeids- en Organisatiepsychologie’

Internationale stage

international internship.png

In het derde opleidingsjaar kan je stage lopen in het buitenland. Zo’n stage biedt je de kans om toegepaste psychologie vanuit een internationale context te ervaren en om kennis te maken met een andere cultuur. Om studenten te stimuleren, bieden we zelf een aantal internationale stageplaatsen aan, zoals bijvoorbeeld BASF in Berlijn, Soteekki Social Center in Finland, The Swallow in Gambia, Sprinkle in Zuid-Afrika, MM- Trust in India, … maar je mag ook zelf voorstellen formuleren voor een internationale stageplaats.

China from within

China from within.png

De inleefreis ‘China from within’ geeft studenten de kans om het leven in China te leren kennen. Tijdens de inleefreis is er een intense samenwerking met Chinese studenten op de Campus van Zhejang Gongshang University. Verder staan er ook werkveldbezoeken en prachtige toeristische uitstappen op het programma (o.m. het West Lake in Hangzhou, de metropool Shanghai en drie dagen Beijing op de terugweg naar België).

India from within

india from within.png

Tijdens de inleefreis ‘India from within’ ontdek je de Indische cultuur doorheen de verschillende werkveldbezoeken in onderwijs, sociaal werk, toegepaste psychologie. Laat je overspoelen door de verschillende indrukken van de Hindu cultuur, hot and spicy meals, prachtige natuur,… Onze Indische gids brengt ons in contact met enkele lokale gemeenschappen waarmee we in dialoog kunnen treden om hun cultuur te leren begrijpen.

International Summerschool

international summerschool.png

Neem deel aan een intensieve cursus tijdens de zomervakantie bij één van de partnerhogescholen. Dan maak je deel uit van een internationale groep studenten die tijdens interactieve workshops en gastlezingen kennis maken met psychologie vanuit een ander perspectief. Jouw deelname aan de summerschool vervangt een vak in het volgende semester.

Meer info

international summerschool.png

Wil je graag meer weten over onze mogelijkheden voor internationalisering, contacteer dan onze coördinator internationalisering Pat Vanhecke (pat.vanhecke@howest.be).