Veerle Dubuy

Veerle Dubuy

Veerle Dubuy.jpg

In 2006 behaalde ik mijn bachelordiploma Toegepaste Psychologie aan Howest. Na enkele jaren werkervaring op te doen, besloot ik om mij verder te verdiepen in het domein van de gezondheidspsychologie. Na het succesvol afronden van de opleiding Master in de Gezondheidsvoorlichting en –bevordering (UGent) vatte ik in 2011 mijn doctoraatsonderzoek aan. Tijdens mijn doctoraat aan de vakgroepen Bewegings- en Sportwetenschappen en Maatschappelijke Gezondheidkunde hield ik mij vooral bezig met de evaluatie van projecten ter promotie van fysieke activiteit en gezonde voeding. In 2014 keerde ik terug naar Howest en ging ik aan de slag als lector in de opleidingen Toegepaste Psychologie en Sport en Bewegen. Mijn onderwijsactiviteiten situeren zich voornamelijk in het domein van de gezondheidspromotie en het coaching naar gedragsverandering.

Onderwijs

howest illustraties_Nog vragen- cropped.png

In de opleiding Toegepaste Psychologie doceer ik vakken zoals ‘Preventieactor’, in Sport en Bewegen ben ik betrokken bij de modules ‘Motiveren tot gedragsverandering’ en de module ‘Beweeg- en lifestylecoaching’. Daarnaast ben ik voor beide opleidingen ook betrokken bij onderzoeksgerelateerde vakken, zoals de bachelorproef.

Onderzoek

Veerle Dubuy - foto-Veerle-2.jpg

In 2014 behaalde ik – onder het promotorschap van Prof. dr. Greet Cardon en Prof. dr. Lea Maes – mijn doctoraat, met als titel “Effect and implementation research in the prevention of obesity. A practice based research approach in Flanders”. Concreet bood ik evaluatieondersteuning aan lokale projecten gesubsidieerd door de Vlaamse overheid in het kader van de gezondheidsdoelstelling ‘Voeding en Beweging’. Hierbij werden onder andere projecten zoals ‘Gezond Scoort!’, ‘Bewegen op voorschrift’ en ‘Bike to work’ door mij ondersteund tijdens hun projectevaluatie.