Web3 Engineer (keuzetraject)

Bachelor Toegepaste Informatica

Web3 Engineer (keuzetraject)
"Het keuzetraject Web3 Engineer richt zich op de nieuwste technologieën met een focus op ownership en vertrouwen. "

Als Web3 Engineer leer je hoe je innovatieve applicaties en netwerken ontwikkelt en beveiligt. Je gebruikt hierbij onder meer blockchains Ethereum, Solidity en Hyperledger Fabric en specificaties zoals SOLID. 

Je verdiept je in de beveiliging van smart contracts en consensusmechanismen op verschillende blockchainnetwerken, en je leert hoe je decentrale nodes opzet en beheert. 

Naast de technische aspecten leer je ook hoe je bedrijfsprocessen in kaart kan brengen en ze kan aanpassen aan de vernieuwende concepten van Web3, zoals NFT, datapods, Self-Sovereign Identity en DeFi. Je leert hoe je deze technologieën kan toepassen in de praktijk en hoe je ze kan gebruiken om bedrijven te ondersteunen in hun digitalisering. 

Uitgebreide en diepgaande vorming

Sinds 2016 stuurt de opleiding Toegepaste Informatica van Howest onderzoeksprojecten rond blockchain. Sinds 2017 wordt blockchain ook verankerd in de onderwijsactiviteiten. Dit keuzetraject bereidt studenten voor om de groeiende Web3-industrie mee te helpen vormgeven en voorsprong te nemen op hun medestudenten.

Het keuzetraject Web3 Engineer maakt deel uit van de Bachelor Toegepaste Informatica. Je krijgt dus ook een grondige vorming op het vlak van software- en web development, databases en systeem- en serverinfrastructuur. De definitieve keuze voor dit traject maak je na het eerste opleidingsjaar, wat een grondige afweging garandeert.

Erkenning en jobkansen

Onze expertise leverde landelijke erkenning op in een samenwerkingsverband met de beroepsfederatie Agoria en haar meer dan tweeduizend technologische partners, UCL and Blockchain4Belgium.

Op internationaal vlak zijn we als enige Belgische onderwijsinstelling associate member van de Hyperledger Foundation, het wereldwijde globale ecosysteem voor bedrijfsgerichte blockchaintechnologie.

Innovatief profiel

Na het volgen van dit keuzetraject ben je helemaal klaar om een belangrijke bijdrage te leveren aan de groeiende blockchain- en Web3-industrie.

Bouw mee aan de toekomst!
 

Afstudeerrichting en keuzetrajecten van de opleiding Bachelor Toegepaste Informatica

Afstudeerrichting
Keuzetraject