Troeven van Software Engineer

Wat / hoe leer je?

DSCF5788.jpg

Qua programmeertalen zal je een introductie krijgen in PHP, Python en C++ (bij IoT), een uitgediepte kennis van Java en JavaScript, HTML en CSS. 

Je leert object-georiënteerd programmeren en ook een pak functionele technieken.

Je leert wat design patterns zijn, wat User Experience Design is en hoe je met databases werkt.  

Je leert vanzelfsprekend apps schrijven: van cutting edge technieken zoals Progressive Web Apps tot Native Androïd Apps.

Aan de slag met een diploma SSE

Screen Shot 2017-09-05 at 11.22.43.png

Werkzekerheid is gegarandeerd!

Er is een systematisch tekort aan digitale problem solvers. Zet je schrap voor een carrière vol creatieve uitdagingen en opportuneiten.

Zin in ondernemen?

Heel wat van onze studenten starten ook hun eigen bedrijf! We beschikken over- een incubator op de site waar je je bedrijf kan starten en ondersteuning krijgt bij alle administratie.

Seminaries en challenges

Door deelname aan tal van activiteiten en het bijwonen van diverse conferenties en challenges zal je als SSE’er echt deel uit gaan maken van de IT-gemeenschap. Enkele van de events waar onze studenten dit jaar aan deelnamen: Devoxx, Hack The Future, De Vlaamse Programmeerwedstrijd, Google Devfest, AppLab, Open Data Belgium, PHPBenelux, PHP West-Vlaanderen, … . 

Daarbij staan onze studenten bij hackathons en challenges regelmatig op het hoogste schavot van het erepodium.  Enkele voorbeelden van dit jaar:

In dat kader wordt trouwens elk jaar ook JSConf georganiseerd door docenten van onze opleiding. JSConf is de Belgische JavaScript conferentie, waar developers uit België en omstreken op afkomen. Boeiend en leerrijk om zo’n event op je eigen campus mee te maken!

Opleiding / Dienst