Troeven van ICT & Blockchain Consultant

Blockchain

Wat hebben Satoshi Nakamoto, drugdealers, piraten, hackers, FBI en banken gemeen? Bitcoins!

Heb je al geïnvesteerd in bitcoins of nog net niet? Ben je vertrouwd met blockchain, de achterliggende technologie? Tijdens deze opleiding focussen we op deze innovatie die hoe langer hoe meer ons dagelijkse leven zal beïnvloeden.

Blockchain heeft voor geld gedaan wat email eerder deed voor briefpost – nl. het wegnemen van de nood aan een betrouwbare tussenpersoon. Maar ook andere sectoren hebben baat bij deze ontwikkeling. Stel je voor, een QR-code die de grondstoffen van de hamburger op je bord visualiseert, een huis kopen zonder de tussenkomst van een notaris, beveiliging van jouw identiteit via blockchain …

Ben je klaar om deze nieuwe wereld te ontdekken?

Variatie

Screen Shot 2017-09-05 at 11.24.59.png

Zowel tijdens de opleiding als tijdens je toekomstige job als ICT & Blockchain Consultant zal je ontzettend veel variatie ondervinden.

Tijdens de opleiding tot ICT & Blockchain Consultant ligt de nadruk op praktijk. In de projecten ga je aan de slag als consultant voor een echte opdrachtgever. Tijdens de lessen worden regelmatig de soft skills getest door presentaties te geven, te vergaderen, een gesprek met klanten te simuleren, … We gaan samen naar beurzen en netwerkevents (bvb. Supply Chain Innovations, SAP Forum, Odoo Experience, …), gaan op bedrijfsbezoek (bvb. TVH, 2XL, Objective, …), laten veel gastsprekers aan het woord, … Kortom, je wordt volledig ondergedompeld in de professionele wereld van de ICT & Blockchain consultant.

Eenmaal je aan de slag gaat als ICT & Blockchain Consultant zal je merken dat geen enkele dag hetzelfde is. Om de zes maanden een nieuw project, morgen een vergadering in het kantoor in New York,  plotse skype meeting met je Duitse klant die een last minute wijziging wil, … IT-ers met zin voor avontuur en die geen schrik  hebben om te reizen en veel nieuwe contacten te maken, voelen zich als een vis in het water.

Future proof

Screen Shot 2017-09-05 at 11.27.59.png

ICT & Blockchain Consultant is een recente opleiding, opgericht op vraag van het werkveld. Onze bedrijven zijn namelijk op zoek naar consultants die meedenken met de klant, die processen in blockchain uitdenken en projecten succesvol implementeren.

Vandaag de dag is het niet voor elk probleem meer nodig of haalbaar om software “from scratch” te ontwikkelen. Bestaande ERP & CRM-systemen of blockchainframeworks worden aangepast aan de noden van elke klant. Onze consultants zijn gespecialiseerd in Salesforce, SAP, Microsoft Dynamics, Odoo, Tableau, Hyperledger enz. en beschikken meer dan ooit over de nodige skills om samen met de klant de bedrijfsprocessen future proof te maken.

Certificaten

Picture1 cropped.png

Picture2 cropped.png

Tijdens je opleiding tot ICT & Blockchain Consultant krijg je de mogelijkheid om aan studententarief verschillende certificaten te behalen, onder andere het SAP Terp 10 certificaat. We werken ook samen met Google tijdens de Digital Masters Academy zodat je Google Certified kan worden en kan deelnemen aan de Google Online Marketing Challenge.

Een absolute meerwaarde op je CV!

Aan de slag als ICT & Blockchain Consultant

Screen Shot 2017-09-05 at 11.29.41.png

Onze afgestudeerde ICT & Blockchain Consultants komen zowel terecht in grote, internationale consultancyfirma’s (Accenture, Deloitte, …), kleinere, lokale consultancyfirma’s (Adultima, Savaco, …) of gaan als zelfstandige aan de slag. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om intern binnen een bedrijf, organisatie of overheidsdienst te solliciteren voor een functie die de brug slaat tussen de business en de IT. Jobopportuniteiten als ICT & Blockchain Consultant vind je over heel België, maar zeker ook daarbuiten… werk genoeg!

De studenten die in dit traject afstuderen, zijn vaak ook professionals met een gezonde dosis ambitie. We zien dat ze sneller dan gemiddeld doorgroeien naar managementfuncties of na verloop van tijd een eigen bedrijf uit de grond stampen.