Troeven

Howest pakt probleem van te weinig cybersecurityspecialisten aan

SnapChat, LinkedIn, Dropbox, Yahoo!,… slechts een kleine selectie van bedrijven die recent te maken kregen met cybercriminaliteit. Nog nooit is de vraag naar security specialisten zo groot geweest! Als Computer & cyber crime professional word je opgeleid in de allernieuwste technologieën en technieken op het vlak van cybersecurity. Je bent bedreven in zowel de aanvallende als de verdedigende kant van de cybercrime en ook wetgeving is u niet vreemd!

cccp.jpg

Offensieve security

Leer niet alleen denken als een hacker maar leer ook hun technieken en tools kennen om zelf de beveiliging van uw systemen te testen. Wacht niet tot een ander de zwakke schakel in uw verdediging ontdekt maar ga zelf op zoek!

Defensieve security

Behoud de controle over uw data! Leer alles over hoe je systemen en netwerken kan gaan beschermen tegen allerhande bedreigingen van buitenaf. Is er dan toch data naar buiten gelekt,.. geen probleem want u bent ook bedreven in beschermen van uw data doormiddel van cryptografie!

Wetgeving en information management

Een goede kennis van de relevante wetgevingen is natuurlijk essentieel voor een cybercrime specialist. Naast uw praktische kennis zal u ook in staat zijn om de beveiliging binnen uw bedrijf te coördineren dankzij uw doorgedreven kennis van zaken zoals security management, threat and risk assessment, security frameworks,…

Practical Reverse engineering & Malware analysis

Leer alles over het analyseren van de nieuwste virussen en malware. Dit vak gaat verder dan enkel de theorie en laat u hands-on ervaring opdoen dankzij speciaal ontwikkelde samples.

Aan de slag met een diploma Cyber Security Professional

cccp-bedrijven.jpg

Met een diploma van Cyber Security Professional bent u enorm gegeerd op de arbeidsmarkt. Met 1000den openstaande vacatures voor security experts kunt u zowel in binnen als buitenland meteen aan de slag met 100% werkzekerheid!

Zin in ondernemen?

Heel wat van onze studenten starten ook hun eigen bedrijf! In 2017 start Howest met een incubator Cybersecurity & Blockchain in Brugge!

Maak deel uit van de Cyber Security Community

cccp-community.jpg

Door deelname aan tal van activiteiten en het bijwonen van diverse security conferenties zal je als Cyber Security Professional echt deel uit gaan maken van de internationale cybercrime community. Enkele van de events waar onze studenten dit jaar aan deelnamen: Brucon, Infosecurity, Cyber Security Challenge, Cebit, Chaos Communication Congress, 

Certificaten

Het behalen van een certificatie is voor vele mensen een echte boost voor hun carrière. Deze kosten vaak bij andere instanties duizenden euro’s. Howest biedt de mogelijkheid om tijdens uw opleiding, gratis of aan een zeer sterk verminderde prijs, heel wat certificaten te behalen!

Certified Ethical Hacker

De Certified Ethical Hacker (CEH) training is een van de meest actuele en diepgaande security training in zijn soort. Het CEH certificaat staat internationaal bekend als een waardevolle aanvulling op Microsoft, Cisco of Linux certificaten.

Cisco Certified Network Associate

Een Cisco Certified Network Associate, afgekort CCNA certificering uitgereikt door Cisco. Het certificaat wordt door veel bedrijven gezien als een indicatie voor het niveau van praktische netwerkkennis.

Bovendien word je goed voorbereid op de geavanceerde Certified Information Systems Security Professional (CISSP) en Certified Information Security Manager (CISM) certificaten.