Verkort traject Toegepaste Gezondheidswetenschappen

Verkort traject Toegepaste Gezondheidswetenschappen
"Je eerste diploma op zak, maar je wil je horizon toch nog verder verruimen? Schrijf je dan in voor het verkort traject Toegepaste gezondheidswetenschappen, en behaal zo een tweede diploma hoger onderwijs. "

Obesitas, burn-out, onvoldoende beweging, suikerrijke en vetrijke voeding, het is niet goed gesteld met de algemene gezondheid van de Vlaming. Heb je altijd al willen weten hoe je mensen kan motiveren tot een gezondere levensstijl en hoe je gedrag van mensen effectief verandert? Stoppen met roken, gezonder eten, timemanagement, assertiviteit, meer bewegen, je beter in je vel voelen, …Als toekomstige gezondheidscoach kan je helpen bij al deze vragen!

Maar… hoe pak je dit aan? Tijdens deze opleiding leer je een diverse waaier aan vaardigheden om jezelf te ontpoppen tot professionele gezondheidscoach. Motiverende gesprekstechnieken, coaching skills, netwerken en projectwerken vormen hierbij de belangrijkste peilers.

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je stap voor stap aan de slag gaan met verschillende technieken om mensen te ondersteunen tot een gezonder en kwalitatief leven.

Het ineensteken en geven van workshops, individuele coaching, innoveren door het gebruiken van social media, wearables en games, het ontwikkelen van campagnemateriaal, het organiseren van events, … en nog veel meer.

Een team van docenten staat klaar om jullie te coachen tot een professional in gezonde levensstijl en jullie klaar te stomen voor het werkveld. Tijdens de opleiding leer je daarnaast samenwerken met verschillende organisaties (bv. het Jongeren Advies Centrum, Kom op tegen kanker, SENSOA, …). Je werkt voor hen en samen met hen concrete acties, projecten of campagnes uit binnen een preventief kader.

Voor wie?

Het verkort traject is toegankelijk voor studenten die al een bachelordiploma behaalden in één van de volgende opleidingen:

 • Sport en bewegen (opleidingsprogramma)
  Het verkort traject omvat 89 studiepunten, en wordt bij voorkeur gespreid over anderhalf tot twee jaar.
   
 • Ergotherapie/Orthopedagogie (opleidingsprogramma)
  Het verkort traject omvat 107 studiepunten (na Ergotherapie) of 126 studiepunten (na Orthopedagogie), en wordt bij voorkeur gespreid over twee jaar.
   
 • Sociaal Werk / Toegepaste psychologie (opleidingsprogramma)
  Het verkort traject omvat 111 studiepunten (na Sociaal werk) of 102 studiepunten (na Toegepaste psychologie), en wordt bij voorkeur gespreid over twee jaar.
   
 • Voedings- en dieetleer (opleidingsprogramma)
  Het verkort traject omvat 114 studiepunten, en wordt bij voorkeur gespreid over twee jaar.

Ben je in het bezit van een ander bachelordiploma, maar wil je toch de opleiding Toegepaste gezondheidwetenschappen starten? Dit kan! In overleg met de trajectbegeleider wordt onderzocht voor welke vakken je een vrijstelling kan aanvragen. Op die manier stellen we samen een traject op maat op. 

Een verkort traject Toegepaste gezondheidswetenschappen kan je volgen in dag- of in afstandsonderwijs.

Wist je dat je jouw studietraject kan inkorten?

Via een EVC-procedure kan je je werkervaring laten erkennen.