Go international

De bouw- en architectuurwereld globaliseert, en daar kan je je tijdens je studies al op voorbereiden. In de opleiding Toegepaste Architectuur werk je niet alleen in een lokale context: er zijn ook internationale projecten. Met de keuze voor buitenlandse projectweken, studiereizen of een volledig semester in het buitenland, bepaal je zelf hoe ver je je vleugels uitslaat.

Projectweek

Zelfs in Brugge heeft onze projectweek een internationaal tintje: met studenten uit andere landen werk je samen aan speelse en kunstzinnige projecten om de hedendaagse stad een nieuwe boost te geven.

Een ideale gelegenheid om je creativiteit volop in te zetten in een inspirerende habitat!

Internationale projectweek

Liever even over het muurtje kijken? Neem deel aan een projectweek bij een van onze buitenlandse partnerinstellingen. Je zorgt zelf voor logies en vervoer. Ter plaatse word je een week lang ondergedompeld in een intense en creatieve samenwerking met internationale studenten. Je leert samenwerken met verschillende culturele achtergronden. Je ontdekt nieuwe invalshoeken en een andere ontwerpaanpak . Wedden dat je na afloop beslist om een volledig semester in het buitenland te studeren?

Een ideaal moment om op een leuke manier volop je creativiteit in te zetten en dat in een inspirerende habitat. Even over het muurtje kijken en architectuurprojecten in groep uitwerken met studenten van andere landen om zo te komen tot een gemeenschappelijk project.

Studiereizen

Buitenlandse architectuurprojecten analyseren en ter plaatse gidsen aan medestudenten, genieten van een andere cultuur en de docenten leren kennen in een niet-schoolse omgeving: dat is allemaal mogelijk tijdens de erg gesmaakte architectuurreizen. Als alternatief kan je ook deelnemen aan de Howestbrede inleefreis ‘China from within’.

Een semester in het buitenland

Kreeg je tijdens de projectweken de smaak van internationalisering te pakken? Je kan semester 5 volledig volgen aan een van onze partnerinstellingen in het buitenland. Je kiest voor Hogeschool Rotterdam als je het dicht bij huis wil, of voor Zuid-Korea als je verre horizonten zoekt. Denemarken, Duitsland, China, India en de VS behoren ook tot de mogelijkheden. De lijst van onze partnerinstellingen wordt steeds uitgebreider.

Schrikt de gedachte om zo lang van huis te blijven jou af? Kies er dan voor om semester 5 aan Howest zelf in het Engels te volgen, zodat je kan samenwerken en vriendschappen kan opbouwen met onze internationale studenten.

Stage in het buitenland

Liever semester 6 in het buitenland doorbrengen? In dat geval ben je niet beperkt door een lijst met partners. Je kan solliciteren voor een stageplaats waar ook ter wereld. Ter plaatse werk je tegelijk aan je bachelorproef.

Vanuit de opleiding krijg je alle ondersteuning om er een begeesterende periode van te maken: de wereld ligt voor je open.

Je krijgt alle ondersteuning vanuit de opleiding om een begeesterende stage in het buitenland te lopen en we zien de jongste jaren dat 10% van de studenten daarvoor warmlopen.