Onze troeven

Breed inzetbare professionals

breed-inzetbare-professionals---low.jpg

Onze Howest bewegingsdeskundigen ontwikkelen skills als trainer, coach en ondernemer en worden opgeleid tot breed inzetbare professionals.

Als trainer stelt de bewegingsdeskundige trainings- en beweegprogramma’s op. Hij werkt die op verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde wijze uit en biedt aangepaste bewegingstechnische begeleiding aan. Op die manier brengt en houdt hij diverse doelgroepen kwaliteitsvol in beweging.

Als coach motiveert de bewegingsdeskundige tot meer en efficiënt bewegen. Hij lokt op een creatieve manier beweging uit en inspireert tot een duurzame gedragsverandering.

Als ondernemer neemt de bewegingsdeskundige initiatief om beweegactiviteiten te organiseren. Hij durft hierbij commercieel te denken en te vernieuwen. Hij coördineert teamleden en neemt indien nodig de leiding.

Eigen beweegcommunity Impulse Brugge

DSC00686.jpg

De opleiding Sport en bewegen heeft haar eigen spinoff, Impulse Brugge, waar studenten nauw bij betrokken worden. Impulse Brugge staat dankzij de expertise van Sport Vlaanderen en de opleiding Sport en bewegen garant voor kwaliteitsvolle dienstverlening op vlak van sport en bewegen voor diverse doelgroepen.

Met onder andere schoolsportdagen, sportkampen, begeleidingstrajecten, individuele coaching, events en lessenreeksen biedt Impulse Brugge een gevarieerd aanbod aan. Bovendien biedt Impulse Brugge ook lifestyle programma's op maat voor bedrijven en organisaties.

Beweging, voeding en relaxatie vormen de rode draad doorheen dit aanbod. Impulse Brugge werkt hiervoor multidisciplinair samen met verschillende partners en specialisten uit het sport-, beweeg- en gezondheidswerkveld.

Multidisciplinair samenwerken met focus op innovatie

DSC00683.jpg

De opleiding Sport en bewegen werkt heel nauw samen met InnMotion, het Living Lab voor technologie die aanzet tot beweging. In het Living Lab kun je innovatieve producten en diensten testen, ontwikkelen en demonstreren die mensen op een nieuwe en laagdrempelige manier aan het bewegen zet.

De Sportinnovatiecampus is hiervoor speciaal uitgerust met state of the art technologie en kan rekenen op een multidisciplinair team van experten uit diverse Howest onderzoeksgroepen. In deze proeftuin worden studenten Sport en bewegen mee ingezet voor zowel ontwikkeling, co-creatie en valorisatie van producten en diensten die diverse doelgroepen aan het bewegen zetten en/of houden.

Lessen in nieuwe Sportinnovatiecampus op domein van Sport Vlaanderen Brugge

De meeste lessen vinden plaats in de gloednieuwe Sportinnovatiecampus, op het domein van Sport Vlaanderen Brugge. De Sportinnovatiecampus is een bruisende en innovatieve plek die verschillende actoren uit de sector van sport, bewegen en actieve gezondheid verbindt.

Bovendien biedt het omnicentrum Sport Vlaanderen Brugge met maar liefst 15 sportzalen tal van indoorsportmogelijkheden, waar je ook als individuele gebruiker van kan genieten (onder meer squash, muurklimmen, fitness, …).

Ook in openlucht kan er naar hartenlust gesport worden: de buitenterreinen omvatten een Finse piste, een atletiekterrein en een voetbalveld. In het complex vind je ook een wielerpiste, met binnenin een skeelerpiste.

Bekijk in dit filmpje wat er allemaal te beleven valt in de Sportinnovatiecampus.

Ervaringsgerichte aanpak en nauwe samenwerking met sport- en beweegsector

Sport en bewegen werkt doorheen de opleiding heel nauw samen met de brede sport- en beweegsector. Vanaf jaar 1 worden studenten betrokken in schoolsportdagen, sport- en beweegsessies aan kleuters en senioren, … Hieronder nog een aantal andere voorbeelden van modules waarbij het werkveld nauw betrokken wordt.

Beweeg- en leefstijlcoaching

De studenten stellen vitaliteitsprogramma’s op voor de medewerkers van organisaties, verenigingen en bedrijven.

Door middel van een op maat gemaakt beweeg- en gezondheidsconcept op locatie zetten ze mensen gedurende verschillende weken aan tot een actieve en gezonde levensstijl.

De vitaliteitsprogramma's bestaan uit een mix van persoonlijke begeleiding en coaching, gecombineerd met een ruim aanbod van interactieve workshops omtrent o.a. voeding, verantwoord bewegen, motivatie en stresshantering.  

Meer informatie

Eventorganisatie

Alle studenten van Sport en bewegen organiseren een event met als doel mensen aan het bewegen te krijgen. Ze doen dit in samenwerking met partners als stadsdiensten, federaties en commerciële organisaties. Ze beheren het budget, werken een promotieplan uit, zorgen voor een veiligheidsplan conform de wetgeving, …

Zo ontstaat er jaar na jaar een extra aanbod aan kwalitatieve events waardoor we heel wat mensen aan het bewegen krijgen! 

Bachelorproef

In de bachelorproef toont de student zijn/haar onderzoekscompetenties aan door het ontwikkelen van een beroepsproduct voor een specifieke doelgroep.

De producten zijn zeer divers, en variëren van een trainingsconcept, een workshop, een draaiboek, een handleiding, een oefenschema, instructiefilmpjes tot een website.

Het is onderbouwd door een theoretisch kader en eigen praktijkgericht onderzoek, en vormt een meerwaarde voor de sport- en beweegsector.