Aan de slag in een knelpuntberoep

Officemanagers zijn zeer gegeerd op de arbeidsmarkt. De bacheloropleiding Organisatie en Management bereidt je dan ook voor op een knelpuntberoep. Na je studie kan je meteen aan de slag in een job van je hart. 

Aan Howest groei je uit tot een digitaal sterke, flexibele en toekomstgerichte co-manager die kan communiceren in meerdere talen en sterk is in plannen en coördineren. Je wordt bovendien een leergierige projectmanager die verder dan de eigen afdeling kijkt en bruggen kan bouwen, zowel in het bedrijfsleven als in de zorgsector.

Foto studenten Organisatie en Management met glinsterende soft skill woorden
Business & Languages
Afstudeerrichting
Business & Languages

Wil je iets betekenen in het bedrijfsleven en daar

Health Care Management
Afstudeerrichting
Health Care Management

Unieke opleiding in West-Vlaanderen 

Jouw lesrooster als Office Manager

Elke week heb je 20 tot 24 uur les. De lesuren sluiten zo goed mogelijk op elkaar aan. Hieronder kan je een voorbeeldlesrooster bekijken. Dit kan per academiejaar uiteraard afwijken. Het definitieve lesrooster wordt afgerond in september.

BST5
Eerste jaar

Business of Medical? Dat is een duidelijk verschil. Je kiest dus al vanaf het eerste jaar. 

Bovendien kom je dankzij kijk- en observatiestages al in het eerste semester actief in contact met je toekomstige werkveld.

 

Tweede jaar

Communiceren en organiseren zijn professionele vaardigheden die in élke werkomgeving van goudwaarde zijn, zeker voor een officemanager. In het tweede jaar specialiseer je verder in de gekozen afstudeerrichting. 

De contacten met het werkveld worden interactiever. Zo voer je taken uit in opdracht van verschillende werkgevers, je organiseert een event en loopt stage in een bedrijf of organisatie naar keuze. 

Derde jaar

Tijdens het derde jaar krijg je geen theorielessen meer. Je werkt wel samen met verschillende werkgevers aan diverse projecten en je volgt verder eigen gekozen seminaries die georganiseerd worden door bedrijven en organisaties.

Bovendien loop je maar liefst 15 weken stage in een organisatie naar keuze.

Dankzij onze internationale aanpak kan je voor deze projecten, stages en seminaries ook naar het buitenland

Foto studente met computer

Business & Languages

Als officemanager voor het bedrijfsleven word je de spil van een bedrijf, organisatie of afdeling. Jij bent namelijk de meertalige, digitale co-manager die alles op wieltjes doet lopen binnen de organisatie. Niet zelden vorm je de verbinding tussen de directie en de verschillende afdelingen.

Je kiest zelf in welk soort bedrijf je aan de slag wil, in welke afdeling en op welk niveau. 

 

Health Care Management

Je kan onmiddellijk aan de slag in ziekenhuizen, privépraktijken, woonzorgcentra, wijkgezondheidscentra en farmaceutische bedrijven.

Als officemanager in de gezondheidszorg sta je in voor de opmaak van medische dossiers, de patiëntenadministratie, het agendabeheer van de artsen en specialisten of de coördinatie van klinische studies.

Organisatie & Management als werkstudent

Via een flexibel traject willen we werkstudenten maximaal faciliteren, motiveren en coachen.

Door op blended learning te focussen verwachten we volgende positieve gevolgen:

  • een hoger studierendement als werkstudent;
  • het wegnemen van de drempels die het de werkstudent bemoeilijkt om een studie aan de vatten en verder te zetten;
  • het stimuleren van levenslang leren.

Lees meer

Kostprijs
Kostprijs

Wat kost jouw inschrijving? En heb je recht op een studietoelage?

Lees meer

Starten in februari
Starten in februari

Je hebt het gevoel dat je niet de juiste studiekeuze hebt gemaakt, maar je wilt niet bij de pakken blijven zitten? Start een nieuwe opleiding in februari! Het kan!

Lees meer

Inschrijven
Inschrijven

Je kan je nu reeds online registreren. Na het afsluiten van de registratie ontvang je een mail met alle info nodig voor je definitieve inschrijving. Reserveer nu al jouw plek bij Howest!

Lees meer

Infodag
Zaterdag 6 mei
VAN 10u TOT 16u
Meer info

Kom langs op onze infodagen

Dit zijn de eerstvolgende infodagen voor Brugge:

Alle infodagen

Meer info?

Ontvang de brochure per post
Schrijf je in op de nieuwsbrief van deze opleiding.

Studenten krijgen uitleg over opleiding aan Howest

Troeven van de opleiding

Binnen de maand een job!

Een officemanager is een witte raaf, een kwalitatief knelpuntberoep. Je bent dus veelgevraagd en hebt binnen de maand na afstuderen een job.

Kleine groepen, persoonlijke begeleiding

Tijdens je opleiding werk je in kleine groepen en begeleiden onze lectoren je persoonlijk. Zo kan je je talenten ontdekken en verder aanscherpen. 

De professionele praktijk voorop

Vanaf het eerste jaar duik je in de praktijk (stage, opdrachten, bedrijfsbezoeken…). Je neemt bovendien je talent in eigen handen en verdiept je in wat jou passioneert en volgt seminaries of workshops.

Professionalisering staat bij ons steeds voorop. Je neemt de recentste businessprocessen en de nieuwste trends onder de loep. De opdrachten en projecten die je krijgt van onze professionele partners voer je toegewijd, leergierig en creatief uit.

Digitaal, meertalig en futureproof

Je wordt een digitale krak, want je leert werken met de recentste digitale tools (PowerApps, Office 365, Mailchimp, Instagram…).

Je wordt daarnaast een vlotte meertalige en professionele communicator. Je talenkennis zetten we op punt dankzij een interactieve lesaanpak en ons gloednieuwe taalgame.

Tot slot scherpen we je futureproof skills aan: je leergierigheid, wendbaarheid, stressbestendigheid, ondernemingszin en veelzijdigheid.

Internationaal paspoort

Een deel van je studie of stage doe je in het buitenland. Je kiest zelf waar, wanneer en hoe lang. 

Kwaliteit

Howest heeft de voorbije jaren een sterke kwaliteitscultuur opgebouwd. Onze gedeelde waarden Serve – Empower – Care dragen bij tot het verbeteren van de dagelijkse praktijk en de uitstraling van onze hogeschool.

Lees meer

Samenwerken

Howest heeft een breed aanbod van samenwerkingsmogelijkheden met studenten. Samen met onze studenten zoeken we naar oplossingen voor reële cases aangebracht door onze partners. Tijdens die samenwerking zie je de studenten aan het werk, beoordeel je mee hun werk en indien het klikt, kan je hen aanwerven na afstuderen. 

Howest anticipeert via onderzoek ook op de behoeften van de maatschappij in het algemeen en het brede socio-economische werkveld in het bijzonder. De hogeschool kiest bewust voor nieuwe profielen en innovatieve niches. Op die manier werkt de onderwijsorganisatie mee aan het ombuigen van de fameuze West-Vlaamse braindrain in een braingain.

Bekijk onze onderzoeksprojecten

Een bachelorproef, een brainstorm, een projectweek of een semester lang samenwerken met een groep studenten? Contacteer onze opleidingen voor een samenwerking op maat. ​ ​

Wil je een stageproject indienen en zo in contact komen met vers Howest talent? Gebruik hiervoor het Howest stageplatform.

    Kruisbestuiving is belangrijk voor nieuwe ideeën! Daar zijn we ons volledig van bewust. Daarom investeert Howest in incubatoren op de verschillende campussen. Studenten, onderzoekers, maar ook externe starters werken er onder één dak aan de uitbouw van hun eigen project.

    Bovendien organiseren we onze incubatoren thematisch. Dat zorgt voor zeer veel specialistische kennis op één centrale plaats. Combineer dit met de nabijheid van andere starters en er ontstaat een frisse dynamiek, een open vizier en kruisbestuiving. Studenten aan Howest die werken aan hun eigen bedrijf kunnen een gratis werkplek krijgen in één van de incubatoren.

    Laptops
    The Level

    Hét grote pluspunt bij Howest is de persoonlijke aanpak. De lectoren kennen elke student en volgen je nauw op. De gebouwen van Howest hebben bovendien een ziel. Op de bruisende campussen heerst een gemoedelijke sfeer onder studenten en lectoren. Ook bij het administratief personeel en Stuvo staat de deur altijd open.

    Aan deze hogeschool leer je niet enkel in boeken, je stapt ook de wereld in en oefent in de praktijk. De uitgebreide stages bereiden je voor op de arbeidsmarkt. Na de opleiding ben je klaar voor het echte werk of kan je verder studeren als je dat wil.

    Evy Schacht
    Howest Alumna 2021

    Overtuigd? Schrijf je in!

    Heb je jouw keuze gemaakt? Wij kijken ernaar uit om je op te nemen in onze Howest-community! 

    Alle informatie over inschrijven vind je via onderstaande link. 

    Schrijf je in

    Studenten in pauze met koffie op de campus

    FAQ

    Vind je niet wat je zoekt of heb je specifieke vraag over deze opleiding. Neem gerust contact met ons op. 

    Diane Debruyne
    Diane Debruyne

    Opleidingscoördinator

    Contacteer

    Indien je een laptop koopt via Howest, kan je hier bekijken welke laptop de richting aanraadt. Indien je een laptop hebt of zelf een nieuw toestel wil kopen, dient deze minimum te voldoen aan dezelfde specificaties. 

    Wil je graag een semester in het buitenland studeren? Of spreekt een internationale stage jou aan? Dat kan! Je ontdekt alle mogelijkheden om binnen Howest naar het buitenland te gaan op deze pagina. Tijdens je studies maken we jouw buitenlands avontuur samen concreet! 

    Je moet vooral graag willen communiceren. Intern en extern, mondeling en schriftelijk in meerdere talen. 

    Geen nood. We bieden een instapcursus Frans aan vlak voor het academiejaar begint. Bovendien krijg je de kans om de Franse taal te oefenen al gamend.

    Nee, we leren je om Excel te laten rekenen voor jou!

    Nee hoor! We starten van nul en begeleiden je als de beste.
     

    Alles is mogelijk! Een banaba, een postgraduaat of een schakelprogramma naar de unief.