Onze troeven

Kiezen voor Office Management is kiezen voor ...

_MG_0353 (Small).JPG

... een unieke opleiding, want Howest is de enige hogeschool in West-Vlaanderen die de afstudeerrichting Medical Management Assistant aanbiedt.

Onze grootste troef is de persoonlijke aanpak en begeleiding van elke student, waardoor je slaagkansen aanzienlijk verhogen.

Management Assistant is een kwalitatief knelpuntberoep en tewerkstelling wordt dus gegarandeerd.

Al vanaf het eerste academiejaar kom je in nauw contact met je toekomstige werkveld.

In de afstudeerrichting Management Assistant krijg je de kans om je extra te specialiseren gedurende de drie academiejaren, hetzij in Human Resources Management, International trade of Event & Projectmanagement. Deze specialisatie geeft je een extra voordeel op de arbeidsmarkt.

Als Medical Management Assistant krijg je de medische terminologie in drie talen aangeboden.

Tijdens je studies bieden wij jou talrijke 'doe-modules' aan die het werkveld perfect simuleren, waardoor je onmiddellijk inzetbaar bent. Voor de meertalige telefoontraining heeft Howest eigen software ontwikkeld.

Bij Howest kan je twee diploma’s in vier jaar behalen.

Sterke begeleiding door onze lectoren

Sterke begeleiding door onze lectoren.JPG

Onze lectoren staan dicht bij de studenten. De drempel tussen student en lector is zeer laag.

Drie mentoren begeleiden je bij het studeren, het opmaken van een studieplanning, het vinden van de juiste studiemethode en -timing. Daarnaast kan je ook altijd terecht bij elke lector apart voor intensere begeleiding op moduleniveau.

@work-modules

@work modules.JPG

Vanaf het eerste semester brengen onze @work-modules je in het werkveld.

Zo oefen je in het eerste semester je communicatievaardigheden, samen met je medestudenten, tijdens een intense driedaagse.

Je maakt in het tweede semester kennis in het werkveld met het beroep waartoe je wordt opgeleid.

Samen met collega-studenten handel je in het derde semester in dienst van het werkveld door op de campus in team aan opdrachten te werken die het werkveld je toevertrouwt.

De stages in semester vier en zes vervolledigen je vorming. Verder oefen je voor een authentieke werkveldjury je sollicitatietechnieken zodat je aan het einde van je opleiding onmiddellijk inzetbaar bent in de sector van je keuze.

Onze keuzetrajecten

_MG_0343 (Small).JPG

In onze businesspijler word je niet alleen opgeleid tot een allround, professionele management assistant, maar krijg je bovendien de kans om je verder te specialiseren dankzij onze drie keuzetrajecten:

International Trade verhoogt je kansen op werk in een internationale bedrijfsomgeving, Human Resources Management leidt je op tot een gegeerde HR-medewerker en in Event and Project Management, ten slotte, leg je je verder toe op projectmatig werken en het organiseren van evenementen.

Kortom, de drie keuzetrajecten bieden je een extra specialisatie en verhogen je marktwaarde.

Lectoren uit het werkveld

DSC05495.JPG

Praktijkgericht leren is een begrip aan Howest.

De meest gespecialiseerde modules worden gedoceerd door gastlectoren die, naast hun opdracht aan Howest, actief tewerkgesteld zijn in het werkveld.

Op die manier zijn de modules rijkelijk voorzien van best practices en worden het lesmateriaal en de cases levensecht, wat een extra voorsprong geeft als je je eerste stappen zet in het werkveld.

Opleiding / Dienst