Onze troeven

Netwerkeconomie is een unieke bachelor in meer dan één opzicht

DSCF5627.jpg

Netwerkeconomie is een unieke bachelor in meer dan één opzicht:

  • nergens wordt er in het curriculum zelf even intens en reëel ondernomen
  • geen enkele andere bachelor in Vlaanderen heeft alle examens afgeschaft
  • geen enkele andere opleiding besteedt zoveel aandacht aan de socio-economische veranderingen in de maatschappij die het gevolg zijn van de digitale revolutie van de laatste 30 jaar

Entrepreneurship, digital skills, community building, research én je keuzetraject

DSCF5636.jpg

Het programma van deze bacheloropleiding is gebaseerd op vijf pijlers: entrepreneurship, digital skills, community building, research én je keuzetraject.

Samen geven ze je de tools in handen en leren ze je de technieken voor innovatief organisatiemanagement. Hiermee start je tijdens de opleiding jouw eigen bedrijf als entrepeneur, of ga je met dezelfde ondernemende spirit aan de slag bij een bedrijf of organisatie als intrapeneur. 

Verwacht geen klassiek uurrooster met afgebakende vakken en taken. Examens vervangen we ook door permanente evaluatie, stages en proeven. In ruil verwachten we van je dat je initiatief neemt, ‘mee bent’ met de 21e eeuw en samenwerkt met je medestudenten, bedrijven en organisaties. Dat blijkt de beste leerschool om later zelf met succes te ondernemen, veel meer dan de pure reproductie van kennis. We gaan dan ook voor een projectmatige en praktische aanpak. Vanaf de eerste dag brengen we je in contact met het werkveld, met gastprofessoren en lezingen of met concrete opdrachten en projecten. Je trekt er ook zelf op uit: via bedrijfsbezoeken, inspiratiereizen of werkplekervaringen. Soms op je eentje, maar meestal in groep. De docenten zijn er om je kennis aan te reiken, maar ook om je van dichtbij te coachen. 

Uitbouw van een professioneel netwerk

DSCF5626.jpg

Je bent in contact gekomen met heel veel bedrijven en organisatie in je opleiding, waardoor je professioneel netwerk reeds flink is uitgegroeid op het einde ervan.

Je wordt een initiatiefnemer

DSCF5625.jpg

Je hebt bewezen in je opleiding dat je een initiatiefnemer bent en dat je langlopende projecten op een goede manier kunt afwerken. Voor een dergelijk profiel staat elk bedrijf te springen.

Je zet veranderingsprocessen in gang

IMG_20161122_163107 edit.jpg

Als Business Innovator ligt een breed terrein open, waarin oneindig veel te ontdekken valt. Daarom bieden we je de kans om één specifieke invalshoek te verkennen aan de hand van drie keuzetrajecten:

  • Social Entrepreneur (ondernemer met oog voor de maatschappij)
  • Digital Entrepreneur (ondernemer met inzicht in de recentste digitale en technologische ontwikkelingen)
  • Organizational Designer (expert in veranderingsprocessen)

Elk keuzetraject zorgt ervoor dat je klaar bent voor de toekomst en dat je bedrijven en organisaties even future-proof maakt in je rol van netwerkeconoom, een ondernemer gericht op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij.

Nergens staat ondernemerschap voor het netwerktijdperk zo centraal

IMG_20170609_141124.jpg

Nergens staat ondernemerschap voor het netwerktijdperk zo centraal en dat maakt je uniek geplaatst zowel voor het ontwikkelen van eigen initiatieven, het helpen transformeren van bestaande organisatie of bedrijven of zelfs om verder te studeren.