Dit keuzetraject is nieuw en uniek in Vlaanderen. Het bereidt je in 3 jaar voor op een carrière in de booming business van esports. Experten uit de sector leren je de ins en outs van hun snelgroeiende sector. Daarbij leer je niet gamen op zich, maar wel hoe je als ondernemer waarde kan creëren in de wereld van het competitieve gamen.

Wat leer je?

In dit keuzetraject verwerf je een set van transferable skills die je in staat stellen om in diverse sectoren aan de slag te gaan. De topics business en ondernemerschap, marketing, IT, communicatie en samenwerking uit de opleiding Netwerkeconomie worden specifiek toegepast op esports. Als je na drie jaar afstudeert, weet je niet alleen wat de verdienmodellen zijn van esports, welke opportuniteiten er zijn op reclamevlak of hoe je een eigen esportscompany of -platform kan opzetten, je kan sowieso ook terugvallen op een sterke businessopleiding.

Voor wie?

Iedereen die enerzijds interesse heeft in business en ondernemerschap en anderzijds gelooft in de ongekende en onverkende mogelijkheden van esports voor onder meer grote bedrijven, evenementen of professionele sportclubs. De opleiding mikt dus niet zozeer op de fervente gamer of esporter, maar wel op studenten die een gezonde belangstelling hebben in games én in de economische kant van esports en het hele ecosysteem errond.

 

  Banner

  Jouw lesrooster 

  Elke week heb je 20 à 24 uur les. De lesuren sluiten zo goed mogelijk op elkaar aan. Hieronder kan je een voorbeeld lesrooster consulteren. Dit kan per academiejaar uiteraard afwijken. Het definitief lesrooster wordt in september gecommuniceerd. 

  The Level - modern gebouw waar de lessen gegeven worden
  Eerste jaar

  In het eerste jaar kan je al een eerste keer proeven van de verschillende pijlers binnen Business Innovation in Esports. Je krijgt van een aantal vakken een eerste introductie: Netwerkeconomie, ICT en portfolio zijn daar enkele voorbeelden van.

  Daarnaast leer je hoe innovatie geëvolueerd is, welke (Esports) bedrijven daar aan werken en wat betekent het om te ondernemen in de Esports. Je zet ook jouw eerste stappen als storyteller om een product of dienst in de markt te zetten.

  Tweede jaar

  In het tweede jaar leer je meer over Netwerk mapping, leer je Desk- and fieldresearch en kom je in aanraking met change management. Daarnaast verdiep je jou verder in marketing in Esports communication en Esports event management.

  Derde jaar

  Het derde jaar is het volledig aan jou. In het eerste semester leer je samenwerken met verschillende opleidingen en nationaliteiten en bereid je jou voor om in het laatste semester de Esports bedrijven en organisaties te betreden.

  Het tweede semester staat volledig in teken van jouw stage van 6 weken, jouw bachelorproef en jouw liveproject: je lanceert je eigen bedrijf of organisatie als Business Innovator in Esports, of je gaat met dezelfde ondernemende spirit aan de slag als intrapreneur voor een Esports bedrijf or organisatie.

  Foto studente met computer

  Als afgestudeerde Business Innovator met specialisatie esports ben je een pionier die volop zijn waarde zal kunnen bewijzen voor HR-bedrijven, FMCG-bedrijven, softwarebedrijven en tal van andere dynamische organisaties. Zij hebben jou nodig om futureproof te worden en het enorme (omzet)potentieel van esports te ontginnen.

  Track E

  In deze innovatieve verkorte bachelor Netwerkeconomie, die slechts één jaar duurt, bouw je verder op je diploma en word je klaargestoomd om als intrapreneur of entrepreneur aan de slag te gaan in de genetwerkte maatschappij van vandaag. Je leert tools, technieken en nieuwe businessmodellen kennen om complexe problemen op te lossen of in te spelen op nieuwe opportuniteiten. En je maakt kennis met boeiende materie als design en integral thinking, netwerktheorie en complexe adaptieve systemen.

  Track-E verruimt op die manier je arsenaal aan kennis en skills in business innovatie, zodat je na afloop vlot aan de slag gaat om projecten te realiseren – in een bedrijfscontext dan wel je eigen onderneming.

  Ontdek er hier alles over 

  Kostprijs
  Kostprijs

  Wat kost jouw inschrijving? En heb je recht op een studietoelage?

  Lees meer

  Starten in februari
  Starten in februari

  Je hebt het gevoel dat je niet de juiste studiekeuze hebt gemaakt, maar je wilt niet bij de pakken blijven zitten? Start een nieuwe opleiding in februari! Het kan!

  Lees meer

  Inschrijven
  Inschrijven

  Je kan je nu reeds online registreren. Na het afsluiten van de registratie ontvang je een mail met alle info nodig voor je definitieve inschrijving. Reserveer nu al jouw plek bij Howest!

  Lees meer

  Infodag
  Zaterdag 6 mei
  VAN 10u TOT 16u
  Meer info

  Kom langs op onze infodagen

  Dit zijn de eerstvolgende infodagen voor Kortrijk:

  Alle infodagen

  Meer info?

  Ontvang de brochure per post
  Schrijf je in op de nieuwsbrief van deze opleiding.

  Studenten krijgen uitleg over opleiding aan Howest

  Troeven van de opleiding

  Inschrijven

  Je kan je nu reeds online registreren. Na het afsluiten van de registratie ontvang je een mail met alle info nodig voor je definitieve inschrijving. Reserveer nu al jouw plek bij Howest!

  Lees meer

  Kwaliteit

  Howest heeft de voorbije jaren een sterke kwaliteitscultuur opgebouwd. Onze gedeelde waarden Serve – Empower – Care dragen bij tot het verbeteren van de dagelijkse praktijk en de uitstraling van onze hogeschool.

  Lees meer

  De eerste volwaardige bacheloropleiding esports in Vlaanderen

  Dit innovatieve keuzetraject is geen postgraduaat, expert class of aparte module binnen een andere opleiding, maar een volwaardig driejarig traject met in het laatste jaar een bachelorproef en stage in hetzelfde domein. Dat is uniek in Vlaanderen.

   

  Ondernemen toegepast op esports: 

  Netwerkeconomie is een top businessopleiding met aandacht voor ondernemerschap, marketing, IT en community building. Die topics vertalen we naar de veelbelovende wereld van competitief gamen.

   

  Dé gameschool van Vlaanderen: 

  Gaming zit in ons DNA. De expertise op dat vlak nemen we mee naar de invulling van dit innovatieve keuzetraject.

   

  Praktijkgericht

  De focus ligt op projectwerk. Niet de reproductie van kennis – je hebt geen examens – is cruciaal, wel de toepassing in concrete projecten. Je zet tijdens je opleiding ook je eigen bedrijf binnen de esportssector op.

   

  Werkveld centraal

  Al tijdens je opleiding word je ondergedompeld in het werkveld tijdens lezingen, workshops en bedrijfsbezoeken. Alle modules worden bovendien gegeven door experts met ruime ervaring in het werkveld.

  Samenwerken

  Howest heeft een breed aanbod van samenwerkingsmogelijkheden met studenten. Samen met onze studenten zoeken we naar oplossingen voor reële cases aangebracht door onze partners. Tijdens die samenwerking zie je de studenten aan het werk, beoordeel je mee hun werk en indien het klikt, kan je hen aanwerven na afstuderen. 

  Howest anticipeert via onderzoek ook op de behoeften van de maatschappij in het algemeen en het brede socio-economische werkveld in het bijzonder. De hogeschool kiest bewust voor nieuwe profielen en innovatieve niches. Op die manier werkt de onderwijsorganisatie mee aan het ombuigen van de fameuze West-Vlaamse braindrain in een braingain.

  Bekijk onze onderzoeksprojecten

  Een bachelorproef, een brainstorm, een projectweek of een semester lang samenwerken met een groep studenten? Contacteer onze opleidingen voor een samenwerking op maat. ​ ​

  Wil je een stageproject indienen en zo in contact komen met vers Howest talent? Gebruik hiervoor het Howest stageplatform.

   Kruisbestuiving is belangrijk voor nieuwe ideeën! Daar zijn we ons volledig van bewust. Daarom investeert Howest in incubatoren op de verschillende campussen. Studenten, onderzoekers, maar ook externe starters werken er onder één dak aan de uitbouw van hun eigen project.

   Bovendien organiseren we onze incubatoren thematisch. Dat zorgt voor zeer veel specialistische kennis op één centrale plaats. Combineer dit met de nabijheid van andere starters en er ontstaat een frisse dynamiek, een open vizier en kruisbestuiving. Studenten aan Howest die werken aan hun eigen bedrijf kunnen een gratis werkplek krijgen in één van de incubatoren.

   Laptops
   The Level

   Hét grote pluspunt bij Howest is de persoonlijke aanpak. De lectoren kennen elke student en volgen je nauw op. De gebouwen van Howest hebben bovendien een ziel. Op de bruisende campussen heerst een gemoedelijke sfeer onder studenten en lectoren. Ook bij het administratief personeel en Stuvo staat de deur altijd open.

   Aan deze hogeschool leer je niet enkel in boeken, je stapt ook de wereld in en oefent in de praktijk. De uitgebreide stages bereiden je voor op de arbeidsmarkt. Na de opleiding ben je klaar voor het echte werk of kan je verder studeren als je dat wil.

   Evy Schacht
   Howest Alumna 2021

   Overtuigd? Schrijf je in!

   Heb je jouw keuze gemaakt? Wij kijken ernaar uit om je op te nemen in onze Howest-community! 

   Alle informatie over inschrijven vind je via onderstaande link. 

   Schrijf je in

   Studenten in pauze met koffie op de campus

   FAQ

   Indien je een laptop koopt via Howest, kan je hier bekijken welke laptop de richting aanraadt. Indien je een laptop hebt of zelf een nieuw toestel wil kopen, dient deze minimum te voldoen aan dezelfde specificaties. 

   Wil je graag een semester in het buitenland studeren? Of spreekt een internationale stage jou aan? Dat kan! Je ontdekt alle mogelijkheden om binnen Howest naar het buitenland te gaan op deze pagina. Tijdens je studies maken we jouw buitenlands avontuur samen concreet! 

   Je hebt geen voorkennis nodig. We weten uit ervaring dat inzet en motivatie een grote rol spelen. Als opleiding zoeken we dan ook steeds naar methodes om elke student zo goed mogelijk te motiveren en te ondersteunen. We streven ernaar dat alle studenten afstuderen met stevige economische kennis. 

   Wil je graag een semester in het buitenland studeren? Of spreekt een internationale stage jou aan? Dat kan! Je ontdekt alle mogelijkheden om binnen Howest naar het buitenland te gaan op deze pagina. Tijdens je studies maken we jouw buitenlands avontuur samen concreet!