Jouw toekomst

"De combinatie van een stevige basiskennis met ervaring in het werkveld zorgt voor een zeer gewild profiel op de arbeidsmarkt. "

Door de projectmatige aanpak van de opleiding heb je sowieso al projecten gerealiseerd voor bedrijven. Na de stage in het laatste jaar ben je helemaal klaar om de arbeidsmarkt te veroveren.

Internet of Things-expert

Als Internet of Things-expert sluiten je competenties aan bij zowel klassieke IT-functies als bij cutting-edge development jobs. Afhankelijk van het gekozen afstudeerprofiel kom je terecht in verschillende beroepsvelden, bij gevestigde waarden én startups.

AI Engineer

Als AI Engineer kom je in aanmerking voor beroepen als Big Data Architect, Cloud Engineer, AI Engineer, Full Stack Developer, Machine Learning Engineer, R&D Developer of Data Engineer.

Smart Tech & AI Creator

Als Smart Tech & AI Creator kan je met je diploma op zak meteen aan de slag als Big Data Architect, Cloud Engineer, R&D Developer, IT Engineer of SQL Programmeur. Het keuzetraject Infrastructure Engineer leidt naar een job als Cloud Engineer of IT Engineer. Tot slot zijn er de App-, Web -, iOS -, Android- en Augmented Reality Developers.

Feit is dat je als MCT’er vaak al je eerste arbeidscontract hebt ondertekend nog voor je bent afgestudeerd. 96 procent van alle afgestudeerden is dan ook eind oktober – na een laatste lange zomervakantie – aan het werk. De rest heeft er dan voor gekozen om verder te studeren, te reizen of een rustperiode in te lassen.

Verder studeren

Met je diploma MCT krijg je toegang tot een breed aanbod aan boeiende jobs, maar uiteraard kan je  ook nog verder studeren.

De academische master van industrieel ingenieur is daarbij een populaire keuze. Andere studenten trekken naar het buitenland om een professioneel masterdiploma te halen.

Internationale mogelijkheden

Kijk je graag over de grenzen heen? Dan krijg je daar tijdens de opleiding MCT aan Howest zeker de kans toe.

In het laatste jaar kan je kiezen om je stage in het buitenland doen. Dat kan over de hele wereld: Nederland, Spanje, USA, Kazachstan,Taiwan, Zuid-Afrika, …

Je kan ook kiezen om een korte of langere periode in het buitenland te studeren. Tijdens een vakantie kan je bijvoorbeeld naar China of Korea voor een taal-en cultuurbad.

Tijdens de lentevakantie gaan we jaarlijks op studiereis naar San Francisco. HowestGoesUSA kent een lange traditie en daardoor gaan ook deuren voor jou open bij gevestigde waarden zoals Pinterest, Airbnb en Google, maar ook bij veelbelovende start-ups.