Go international

Er zijn heel veel kansen voor MCT-studenten om hun vleugels uit te slaan. We onderhouden de contacten met onze buitenlandse partners goed en MCT-studenten blijken uitstekende ambassadeurs!

Vragen over internationalisering? Contacteer Claudia Eeckhout!

Inspirational study trip

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een inspirational study trip. Sedert 2007 gaan we jaarlijks met MCT-studenten en alumni richting San Francisco in de lentevakantie.

Deze lange traditie houden we in ere want: 'we lost our heart in San Francisco...'. Het is een jaarlijks blij weerzien met Cisco, Google, Facebook, ... We bezoeken zowel gevestigde waarden als spannende start-ups. 

In het voorjaar trekt een delegatie van Howest steevast naar China voor de inleefreis.

Semester studeren in het buitenland?

Gelijk welk uitstroomprofiel je kiest, jij krijgt de kans om bij uitgelezen partners een semester van jouw MCT studie in het buitenland te doen (van Windesheim in Nederland tot Tokyo University).

Waar je naartoe kan hangt af van je gekozen track. Voor al deze bestemmingen zijn beurzen voorzien.

Internationale stage

Behoorlijk wat studenten kiezen om hun stage in het buitenland (USA, Kazachstan, Spanje, Zuid-Africa, ...) bij partneruniversiteiten of gerenomeerde bedrijven te doen.

Goed om te weten: voor alle bestemmingen zijn mogelijkheden om beurzen te krijgen. 

Internationale competenties

Screen Shot 2017-06-29 at 15.16.35.png

Alle studenten worden in de opleiding gestimuleerd worden om internationale en interculturele kennis, vaardigheden en attitudes te verwerven. Wie naar het buitenland wil, kan dit voor een korte periode of langere periode (studie of stage).

Daarnaast zijn er ook volop kansen voor studenten die liever in Kortrijk blijven: delen van de opleiding staan open voor inkomende studenten, er is de jaarlijkse international week en naast interessante gastsprekers zijn er ook kortlopende online internationale activiteiten.