Go international

Vragen over internationalisering? Contacteer Claudia Eeckhout!

English-taught semester of internationale stage

2017-06-15 11.28.28.jpg

Als MCT student kan je kiezen voor 3 uitstroomprofielen vanaf semester 4. Voor het uitstroomprofiel Infrastructure Engineer zijn de modules van semester 4 opgevat als een internationaal semester. Voor het uitstroomprofiel Web & App Developer zijn de modules van semester 5 opgevat als een internationaal semester.

Alle afstudeerprofielen hebben heel wat projectwerk. De laatste projectmodule is voor alle specialisten een internationale en interdisciplinaire module: Start-up. Je krijgt de kans om je het volledige proces van concept tot ready-to-market te doorlopen met je team. Advies komt niet enkel van NMCT coaches: op heel regelmatige basis komen experten advies geven. Aan het eind van de rit presenteer je dan ook je prototype en businessplan aan een professionele jury. Wie weet gooi jij hoge ogen op de jaarlijkse start-up beurs en ga je verder met je bedrijf tijdens een stage: start-up live: Je krijgt je uitvalsbasis in the Studios en je kan van 6 maanden head-start gebruik maken voor je afstudeert om je bedrijf op de rails te krijgen.

OpenMindProject

Screen Shot 2017-06-29 at 15.16.35.png

Bovenop je diplomacontract kan je kiezen voor OpenMindProject: dé kans om ook je kortlopende mobiliteit te valideren op je diploma.

2e en 3e jaars MCT kunnen kandideren voor ChinaFromWithin. Jaarlijks volgen tijdens de lentevakantie en de week ervoor of erna een 40-tal Howest-studenten een intensief taal- en cultuurprogramma bij de Howest partner universiteit Zhejang Gongshang University in het Chinese Hangzhou. ‘s Voormiddags volgen de Howest-studenten Chinese taal- en cultuurlessen. In de namiddag praten ze in het Engels met lokale studenten en daardoor mogen Howesters 3 weken gratis in volpension op de campus van onze partner universiteit wonen. Er staan werkveldbezoeken en toeristische uitstappen op het programma (o.m. het West Lake in Hangzhou, de metropool Shanghai …). Vliegtuigtickets zijn voor eigen rekening.

Pham Ti is de eerste MCT studente die deelneemt aan STISS: de Seoul Tech International Summerschool: 22 landen, 39 universiteiten en 90 deelnemers zijn de ingrediënten voor deze 2 weken in Seoul. Bij selectie betaal je je vliegtuigtickets, maar is het verblijf aangeboden door onze partner in Korea.

Trekt Mexico je meer aan? Er is behoorlijk wat mogelijkheid om bovenop je diploma extra credits te verdienen met een culturele ervaring in de zomervakantie via onze partner TEC Monterrey.

Liever dat je al een aantal credits kan verzilveren van je diplomacontract? Ook dat kan: de module start-up van semester 5 (6ECTS) kan ook in de zomervakantie al gehaald worden bij een van de verschillende MCT partners in Frankrijk, Finland of Mexico….

Finland is momenteel de populairste bestemming om je entrepreneurial skills in een internationale omgeving aan te scherpen.