Meet & greet

Contacteer ons

Gerti Wouters cropped.jpg

Heb je nog vragen?
Aarzel niet om jouw vraag te stellen aan Gerti Wouters, opleidingscoördinator van de opleiding.

Jouw trajectbegeleider

Gerti Wouters cropped.jpg

De stap naar het hoger onderwijs is niet voor iedereen vanzelfsprekend. We leveren aan Howest dan ook heel wat inspanningen om je tijdens je studies te ondersteunen en je op een optimale manier je studietraject te laten doorlopen. Voor ons sta je als student werkelijk centraal. Aan Howest staat een persoonlijk contact met de docenten hierbij voorop.

Indien je een enigszins ander traject wenst te volgen binnen een opleiding, kan je bij de trajectbegeleiders terecht. Je kan om diverse redenen voor zo’n individueel traject kiezen.
De trajectbegeleider zal je in al deze omstandigheden helpen om de voor jou optimale weg uit te stippelen!

Contacteer Gerti Wouters, trajectbegeleider van de opleiding.

Verkort programma voor wie al een diploma heeft

Wie al een bachelor- of masterdiploma heeft, krijgt de mogelijkheid om een via een verkort traject het bijkomende diploma bachelor in de Journalistiek te behalen.  Afhankelijk van je diploma bedraagt je traject 120 tot 90 studiepunten. Een toelatingscommissie behandelt elke aanvraag individueel.

"De opleiding Journalistiek beginnen in het tweede jaar was een uitdaging. Ik had weliswaar al een bachelordiploma maar geen enkele ervaring als journalist.  Aanvankelijk was ik bang dat ik tekort zou schieten ten opzichte van de anderen. Gelukkig viel dat allemaal goed mee. Het grote voordeel van de opleiding aan Howest dat je onmiddellijk in de actie terecht komt.  Je begint vanaf de eerste week met artikels schrijven, interviews regelen en televisiebeelden monteren.  Je leert dus enorm veel bij op korte tijd. Persoonlijk is dit het leukste aspect van het zij-instromen.  Je leert bij vanaf de eerste seconde."
Jonas Vandorpe, student-instromer Journalistiek

Volg ons op sociale media

howest illustraties_follow us cropped.png

Volg ons ook op sociale media:

 

Volg ook de blog van sportjournalistiek:

Waar heb je les?

howest illustraties_locatie cropped.png

De lessen gaan door in Campus Kortrijk Weide - The Penta.