Jouw toekomst

Start met de bootcamp

bootcamp.JPG

Een technisch-creatief probleem oplossen, brainstormen, ideeën schetsen en een prototype uitwerken! Na 2 dagen heb je je eerste productontwerp op zak en wij voorzien je van wat persoonlijke feedback over je studiekeuze en je profiel als toekomstig ontwerper. 

Ontwerpen is niet zomaar een idee hebben en dit uitwerken tot een resultaat. Het is een proces dat behoorlijk wat energie vergt. Hoe complexer de projecten worden, hoe sneller het ontwerpproces uitgroeit tot een kluwen waar de weg verliezen eenvoudiger is dan een oplossing te vinden. Om controle te kunnen houden, steunen we daarom op een ontwerpmethodologie, een rode draad doorheen de volledige opleiding. 

Tijdens de bootcamp laten we je kennismaken met een eenvoudig ontwerpproces en je komt al tot een “afgewerkt” prototype. De concrete opdracht houden we als verrassing voor bij de start. Tegelijk zal je kennismaken met de school, de docenten en een aantal medestudenten. Je bezoekt ook de expo met eindwerken van vorig jaar.

Deelnemen aan deze bootcamp is niet verplicht, maar volgens ons wel dé beste manier om goed voorbereid van start te gaan in je nieuwe opleiding.

Praktisch

Inschrijven kan via ipo@howest.be.

Bootcamp 1

  • 28 en 29 juni 2021 / 2 dagen van 9:30 tot 16:30
  • max. 30 beschikbare plaatsen

Bootcamp 2

  • 26 en 27 augustus 2021 / 2 dagen van 9:30 tot 16:30
  • max. 30 beschikbare plaatsen

Bootcamp 3

  • 6 en 7 september 2021 / 2 dagen van 9:30 tot 16:30
  • max. 30 beschikbare plaatsen

Verder studeren? Een waaier van mogelijkheden

2ip_30.jpg

Bij onze bachelor IPO (Howest) ligt de focus op het ontwerpen van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande, van concept tot realisatie. Wie afstudeert heeft een brede basiskennis en is meteen inzetbaar in een ontwerpafdeling van een bedrijf. 
Wil je met een diploma IPO op zak toch graag verder studeren? 
Dat kan! Je kan in het Industrial Design Center blijven en via een verkort programma van twee jaar verder studeren voor Master Industrieel Ontwerpen. Dit is een opleiding van associatiepartner UGent campus Kortrijk.

De Master IO (UGent) is een ingenieursopleiding met een specialisatie in ontwerpen. Hier ligt de nadruk op onderzoeks- en ontwerpmethoden om zo de R&D of Innovatiemanager van de toekomst te worden.

Daarnaast zijn er in het binnen- en buitenland ook heel wat schakelmogelijkheden in opleidingen zoals een master integrale productontwikkeling, kunststof- of textieltechnologie, packaging, digitale media & storytelling, architectuur en interieur design, car design, interaction design, business strategy, …. Zelfs met een extra, korte vakopleiding (bv. lassen, lederbewerking, VR, programmeren, opticien, een medische opleiding ,… ) kan je jezelf als ontwerper heel uniek gaan profileren in de markt.

Je eigen bedrijf opstarten om je portfolioproducten op de markt te brengen? Dan is de Start-up school van Howest misschien wel iets voor jou (postgraduaat). Of, met een postgraduaat Duurzame Ontwikkeling kan je je als ontwerper inzetten voor klimaatverandering en een duurzame wereld in een ontwerpstage in het Zuiden. Jij ontwerpt je pad.

Kickstart je loopbaan via de Masterclass

masterclass2017_low.jpg

De Masterclass Industrial Design Engineering is een prima voorbereiding voor een mooie carrière als ontwerper binnen een ruime bedrijfscontext. Als Masterclass student wordt je geselecteerd uit de beste afstudeerders van jouw jaar en werk je gedurende tien maanden exclusief in een organisatie aan een innovatief project.

Daarnaast worden je financiële en managementskills aangescherpt via persoonlijke coaching en wekelijkse managementsessies. Enkel recent afgestudeerde, ambitieuze Bachelors Industrieel Productontwerpen en Masters Industrieel Ontwerpen komen in aanmerking. Binnen deze masterclass is er een vergoeding voorzien voor de deelnemers.

Je toekomstige job

alumni-01.jpg

Een ontwerper werkt samen in multidisciplinaire teams met R&D managers, designers, techneuten en experten uit andere vakgebieden. Met een diploma IPO kun je in bijna elke sector aan de slag: verlichting, textiel, interieur, ontwerpbureaus, mechanisch ontwerpen ...
We stomen je klaar voor uiteenlopende functies: productontwerper, werkvoorbereider, materiaaldeskundige, industrieel vormgever, productiebegeleider, visualisator, CAM-programmeur, prototyper, standenbouwer, (re)designer, CAD-tekenaar, creatief brein, mechanisch ontwerper, ...

 

Opleiding / Dienst