Jouw toekomst

Start met de bootcamp

bootcamp.JPG

Een technisch-creatief probleem oplossen, brainstormen, ideeën schetsen en een prototype uitwerken! Na 2 dagen heb je je eerste productontwerp op zak en wij voorzien je van wat persoonlijke feedback over je studiekeuze en je profiel als toekomstig ontwerper. 

Ontwerpen is niet zomaar een idee hebben en dit uitwerken tot een resultaat. Het is een proces dat behoorlijk wat energie vergt. Hoe complexer de projecten worden, hoe sneller het ontwerpproces uitgroeit tot een kluwen waar de weg verliezen eenvoudiger is dan een oplossing te vinden. Om controle te kunnen houden, steunen we daarom op een ontwerpmethodologie, een rode draad doorheen de volledige opleiding. 

Tijdens de bootcamp laten we je kennismaken met een eenvoudig ontwerpproces en je komt al tot een “afgewerkt” prototype. De concrete opdracht houden we als verrassing voor bij de start. Tegelijk zal je kennismaken met de school, de docenten en een aantal medestudenten. Je bezoekt ook de expo met eindwerken van vorig jaar.

Deelnemen aan deze bootcamp is niet verplicht, maar volgens ons wel dé beste manier om goed voorbereid van start te gaan in je nieuwe opleiding.

Praktisch

Inschrijven op www.howest.be/instapcursussen.

Bootcamp 1

  • 29 en 30 juni 2020 / 2 dagen van 9:30 tot 16:30
  • max. 30 beschikbare plaatsen

Bootcamp 2

  • 27 en 28 augustus 2020 / 2 dagen van 9:30 tot 16:30
  • max. 30 beschikbare plaatsen

Bootcamp 3

  • 7 en 8 september 2020 / 2 dagen van 9:30 tot 16:30
  • max. 30 beschikbare plaatsen

Verder studeren? Een waaier van mogelijkheden

2ip_30.jpg

Heb je een diploma IPO op zak en wil je nog verder studeren? Er zijn reeds heel wat schakelmogelijkheden beschikbaar.

Je kan in het Industrial Design Center blijven en via een verkort programma van twee jaar verder studeren voor Master Industrieel Ontwerpen. Dit is een opleiding van associatiepartner UGent campus Kortrijk.

Bij onze bachelor IPO (Howest) ligt de focus op het ontwerpen van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande, van concept tot realisatie. Wie afstudeert heeft een brede basiskennis en is meteen inzetbaar in een ontwerpafdeling van een bedrijf.

De Master IO (UGent) daarentegen is een ingenieursopleiding met een specialisatie in ontwerpen. Hier ligt de nadruk op onderzoeks- en ontwerpmethoden om zo de R&D of Innovatiemanager van de toekomst te worden.

Daarnaast kan je als alumnus verder studeren in opleidingen productontwikkeling, kunststoffen, packaging, architectuur, interaction design of strategy in binnen- en buitenland.

Kickstart je loopbaan via de Masterclass

masterclass2017_low.jpg

De Masterclass Industrial Design Engineering is de ideale voorbereiding voor je carrière als ontwerper binnen een ruime bedrijfscontext. Als Masterclass werk je gedurende tien maanden exclusief in een organisatie aan een innovatief project. Daarnaast worden je managementskills aangescherpt via persoonlijke coaching en wekelijkse managementsessies.

Enkel recent afgestudeerde, ambitieuze Bachelors en Masters Industrieel Ontwerpen komen in aanmerking. Binnen deze masterclass is er een vergoeding voorzien voor de deelnemers.

Je toekomstige job

alumni-01.jpg

Een ontwerper werkt samen in multidisciplinaire teams met R&D managers, designers, techneuten en experten uit andere vakgebieden. Met een diploma IPO kun je in bijna elke sector aan de slag: verlichting, textiel, interieur, ontwerpbureaus, mechanisch ontwerpen ...
We stomen je klaar voor uiteenlopende functies: productontwerper, werkvoorbereider, materiaaldeskundige, industrieel vormgever, productiebegeleider, visualisator, CAM-programmeur, prototyper, standenbouwer, (re)designer, CAD-tekenaar, creatief brein, mechanisch ontwerper, ...

 

Opleiding / Dienst