Cursus Energietransitie in de Campus Cup 2022

"Elk jaar gaat Otto Jan Ham op zoek naar de slimste studenten in de Campus Cup op één.
In elke aflevering is er een docent te gast met zijn cursus."

Campus Cup, het programma

Elk jaar gaat Otto Jan Ham op zoek naar de slimste studenten in de Campus Cup, een TV-programma op één. In de ronde "De Blok" moet een student een onbekende cursus studeren. Tijdens het "Mondelinge examen" probeert deze student de vragen over de onbekende cursus goed te beantwoorden. De gastdocent is de jury om het antwoord goed te keuren. In het seizoen van 2022 (op donderdag 23 juni) is docent Energiemanagement Jurgen Van Ryckeghem te gast met zijn cursus: "De energietransitie - A wicked energy problem".

Heb je de uitzending op 23 juni gemist? Herbekijk het online op vrt.nu.

 

De cursus

De energietransitie is tegenwoordig meer dan een actueel onderwerp. Onze energieprijzen zijn de afgelopen maanden door het dak gegaan. Iedereen wil weten hoe je minder energie kan verbruiken, hoe je efficiënter met energie kan omgaan en dus geld kan besparen. Ook tijdens de Campus Cup van 2022 wil men inspelen op deze actualiteit. De cursus die de studenten dienden te studeren kan je onderaan deze pagina downloaden.

In de opleiding Energiemanagement leer je hoe je de energietransitie kan aanpakken door bestaande of innovatieve oplossingen te implementeren in een bedrijf, organisatie of je eigen woning.
Studeer je dit jaar af in het middelbaar en wil je écht iets betekenen voor de toekomst van onze planeet, kom dan op zaterdag 25 juni, zaterdag 27 augustus of vrijdagavond 9 september naar een Howest infodag. Energiemanagement kan je vinden op Campus Kortrijk Weide.

PS: we hebben ook een graduaat Internet of Things, een master in Sustainable Energy System Management en een postgraduaat Energiemonitoring en Energietransitie voor wie reeds aan het werk is. 

Download de cursus

  • Benieuwd om zelf iets bij te leren over de energietransitie?
  • Is het nog interessant om zonnepanelen te plaatsen op je woning?
  • Moet je nu thuis een batterij installeren of niet?
  • Of zijn er nog andere opties om te besparen?

Je ontdekt het in onze cursus voor de Campus Cup: "De energietransitie, a wicked energy problem".

Download de cursus van de Campus Cup

Enkele sfeerbeelden van de opnames