Visual Effects (VFX) (keuzetraject)

Bachelor Digital Arts en Entertainment (DAE)

Visual Effects
"VFX blockbusters laten voor jou voortaan geen geheimen meer achter."

VFX blockbusters laten voor jou voortaan geen geheimen meer achter. We gaan vanaf de start van het opleidingsprogramma een kijkje nemen “behind the scenes”. Het ontleden van de filmmagie start met rotoscoping, tracking, matchmoving en compositing. We duiken de greenkey studio in of we filmen op locatie met een green screen.

Je krijgt bij aanvang van de opleiding een stevige basis wiskunde en programmeren, vervolgens trekken we alle registers open van SideFx Houdini. Dit robuust softwarepakket is uiterst geschikt voor het creëren van procedurele 3D content en laat je toe om verbluffende scenes te genereren. Daarnaast zien we alle mogelijke scenario’s op vlak van simulaties: explosions, smoke, particles, fluids, cloth, muscles, hair, ...

Je wordt letterlijk *de* CGI fotograaf van een hyperrealistische 3D scene aangevuld met opnamemateriaal, 2.5D matte paintings en set extensions. Technieken zoals finishing en color grading zijn de laatste stappen in dit productieproces.

De samenstelling van dit curriculum is gebaseerd op de actuele noden van de filmindustrie. Met deze portfolio kan je aankloppen bij MPC, ILM, DNEG, The Mill, … Of het nu London of Montreal wordt of onder de kerktoren, de mogelijkheden zijn onbeperkt.

Toekomstige jobopportuniteiten:

  • Render supervisior
  • ERotoscoper
  • Technical artist
  • Compositor
  • 3D artist
  • ...

Afstudeerrichtingen en keuzetrajecten van de opleiding Bachelor Digital Arts en Entertainment (DAE)

Afstudeerrichting
Keuzetraject