3D Animation (keuzetraject)

Bachelor Digital Arts en Entertainment (DAE)

3D Animation
"Ben je gefascineerd door de magie van animatie? Wij nemen je mee doorheen het productieproces van een 3D animatiefilm!"

We starten bij de visuele storytelling in een storyboard: evoluerend van een 2D animatic naar een 3D block-out tot de finale scene. In deze pipeline ben *jij* de “puppet master”. Laat virtuele wezens springen, rennen, vliegen, praten, schreeuwen, vechten of zelfs verliefd worden. Binnen animatie zijn de grenzen beperkt tot jouw verbeelding.

Je leert beeld per beeld referentiemateriaal analyseren. Of het personage nu een dier, een mens, een object of een alien is… het silhouet, de emotie en de key-pose die je overbrengt moet universeel en geloofwaardig zijn. Maar hier stopt het niet. Je verkent ook de technieken zoals 3D modeling en sculpting, texturing, rigging, shading...

Bij de start van de opleiding wordt meteen de basis gelegd door de student anatomie en perspectief te leren tekenen. Je krijgt een introductie tot programming gepaard met een stevige basis wiskunde die je toelaat om spectaculaire procedurele 3D content te creëren. Je krijgt bovendien op termijn de kans om te gaan experimenteren met motion capture en fotogrammetrie binnen onze high-tech greenkey studio.

Toekomstige jobopportuniteiten:

  • character animator
  • character modeller
  • rigging artist
  • technical artist
  • 3D artist
  • ...

Afstudeerrichtingen en keuzetrajecten van de opleiding Bachelor Digital Arts en Entertainment (DAE)

Afstudeerrichting
Keuzetraject